Ποιοι μεθοδεύουν την απαξίωση του δήμου και την ανάθεση σε ιδιώτες της καθαριότητας του Ιλίου ;  

 

«Ένα περίεργο, ύποπτο και ύπουλο παιχνίδι»  στο Ίλιον , καταγγέλλει ην ΠΟΕ-ΟΤΑ, επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ιλίου.

Στόχος , όπως τονίζει  είναι  «να απαξιώσουν την υπηρεσία Καθαριότητας του οικείου Δήμου και το έργο των υπαλλήλων και να προωθήσουν την ανάθεση της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων στα ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που καιροφυλακτούν».

Μ’ ανακοίνωση της , η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου και καταδικάζει ενέργειες « που στόχο έχουν μέσα από στημένες ειδήσεις περί δήθεν «ξεχειλισμένων» κάδων σκουπιδιών και ελλιπούς αποκομιδής απορριμμάτων να δημιουργήσουν μία στρεβλή εικόνα σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου Ιλίου και της υπηρεσίας Καθαριότητας και δηλώνει πώς θα διαφυλάξει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ , «αυτό που συμβαίνει στο Ίλιον είναι κάτι το πρωτοφανές. Σε συγκεκριμένα σημεία και δρόμους, συσσωρεύονται σκουπίδια έξω από τους κάδους, ενώ οι κάδοι είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι είναι άδειοι. Στη συνέχεια, επιτήδειοι φωτογραφίζουν τα σημεία, αναρτούν τις φωτογραφίες σε διάφορες ιστοσελίδες και δημιουργούν την πλαστή εικόνα και την ψευδής εντύπωση ότι δεν γίνεται σωστή αποκομιδή απορριμμάτων και οι υπάλληλοι ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει , «  δεν θα δεχθούμε καμιά προσπάθεια εμπλοκής των Εργαζομένων σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, επειδή τα συμφέροντα μηχανεύονται διάφορους δόλιους τρόπους προκειμένου να βάλουν στο… χέρι την διαχείριση των απορριμμάτων” .

Επίσης  καλεί τους υπαίτιους «να σταματήσουν τα παιχνίδια τους. Πόσο μάλλον, όταν εκθέτουν εργαζόμενους οι οποίοι με κίνδυνο τις ζωές τους ασκούν επιμελώς τα καθήκοντά τους και βρίσκονται διαρκώς στην υπηρεσία του πολίτη.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ιλίου, όπως βεβαίως και όλοι οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό τον καθημερινό αγώνα προκειμένου η πόλη τους να είναι καθαρή. Οι προσπάθειες να τους εκθέσουν ή να τους εντάξουν σε συγκεκριμένες πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες θα πέσουν στο κενό…!!!», καταλήγει η σχετική της ανακοίνωση.