Προσπάθησαν να απαγορεύουν την είσοδο συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Να απαγορεύσει την είσοδο συνδικαλιστών της ΠΟΕ- ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου συνεδρίαζε το Σώμα, επιχειρήθηκε στο Δήμο του Πειραιά .

Δημοτικοί Αστυνομικοί , εκτελώντας προφανώς  « άνωθεν» εντολές , προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εμποδίσουν την είσοδό τους στην αίθουσα και στη συνέχεια τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και ο Δήμαρχος , κ. Μιχαλολιάκος , αρνήθηκαν μετ’ επιτάσεως για αρκετή ώρα να τους δώσουν το λόγο για  να τοποθετηθούν ενάντια στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων.

Μάλιστα ο Δήμαρχος , Βασίλης Μιχαλολιάκος , τους ζήτησε να παρουσιάσουν … εξουσιοδότηση  από τα όργανα που εκπροσωπούν, προκειμένου να τοποθετηθούν ενώ καταφέρθηκε απαξιωτικά για την παρουσία τους.

« Μια ομάδα επαγγελματιών που υπονομεύουν τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν μπορούν να υπονομεύουν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου», είπε χαρακτηριστικά .

Συνεχίζοντας δε στο ίδιο ύφος ,  ανέφερε : « Το γεγονός ότι ήρθε εδώ χωρίς να ενημερώσει και πρέπει να πάρει ένα μάθημα, ότι εδώ δεν έρχεται όποιος του γουστάρει, όποτε του γουστάρει όποια ιδιότητα και αν έχει. Ούτε ο Πρωθυπουργός δεν έχει αυτή την άνεση. Εδώ είναι δημοκρατία. Δημοκρατία αρχών και κανόνων»,

Η αντίδραση  Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για φασίζουσα νοοτροπία  αλλά και εργαζομένων – μελών του Σωματείου του Δήμου , εξανάγκασαν το Δήμαρχο να  υπαναχωρήσει και να δεχτεί να δοθεί ο λόγος στους συνδικαλιστές.

Ουσιαστικά όμως κανένας από τους δύο συνδικαλιστές δεν τοποθετήθηκε, αφού η αναφορά του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ κ. Μπιζά σε συνδικαλιστική δίωξη μέλους του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ- ΟΤΑ, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από στελέχη της πλειοψηφίας, τα οποία και του επιτέθηκαν φραστικά σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Μια σύντομη δήλωση έκανε τέλος το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Χαρίσης, ο οποίος αφού κατήγγειλε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του αφαιρεί το λόγο, απευθύνθηκε στους συναδέλφους του λέγοντας ότι πρόκειται για ένα νόμο που αφορά όλους τους εργαζόμενους, αφού ο στόχος είναι να απολυθούν υπάλληλοι των ΟΤΑ. Λίγο δε προτού διακοπεί από τον Πρόεδρο, ζήτησε να μην υπογραφεί καμία διαπιστωτική πράξη.