Σημαντική ανάπλαση στα Χανιά .Θα είναι έτοιμη σε 6 μήνες

 

Ένα έργο που περίμενε η τοπική κοινωνία των Χανίων για πάρα πολλά χρόνια, γίνεται πράξη. Όπως είχε προγραμματιστεί και όπως είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή Χανίων, ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Χάληδων. Ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη που θα δώσει νέα “πνοή” και θα αναζωογονήσει την παλιά πόλη των Χανίων.

“ Είναι ένα έργο που περίμενε επί πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία των Χανίων και εμείς το κάνουμε πράξη. Ένα, ωστόσο, μεγάλο και σημαντικό δημόσιο έργο είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί χωρίς όχληση. Εκείνο που εμείς έχουμε σχεδιάσει είναι η όχληση να γίνει κατά το δυνατόν σε μικρότερο βαθμό, για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της οδού Χάληδων. Το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σε 9 μήνες, ωστόσο, η συνεννόηση που έχει γίνει με τον ανάδοχο αναφέρει ότι θα είναι έτοιμο σε 6 μήνες, αρκεί όλοι οι εμπλεκόμενοι να συνεργαστούμε αρμονικά. Φιλοδοξία μας λοιπόν είναι το έργο να ολοκληρωθεί πριν το καθολικό Πάσχα”, επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Γιώργος Ξανθουδάκης δήλωσε: “Το έργο ανάπλασης της οδού Χάληδων που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την πεζοδρόμησή της, περιλαμβάνει επέμβαση συνολικής έκτασης 5,5 στρεμμάτων, αλλαγή του δικτύου αποχέτευσης, επέκταση του δικτύου φωτισμού, υπογειοποίηση των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ κ.α. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί η ανάπλαση της οδού Καραολή και Δημητρίου που αποτελεί επέκταση της οδού Χάληδων και με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η ανάπλαση σε εάν πολύ σημαντικό κομμάτι της Παλιάς Πόλης των Χανίων, που βρίσκεται στην είσοδο του Ενετικού λιμανιού”.

Πρόκεται τέλος, για ένα έργο που θα “συναντήσει” τον ποδηλατόδρομο της Χατζημιχάλη Γιάνναρη και της Σκαλίδη.

“Μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο έργο στην οδό Χάληδων συναντά την Χατζημιχάλη Γιάνναρη και την Σκαλίδη, όπου θα διαμορφωθούν ο ποδηλατόδρομος και θα κατασκευαστούν φαρδιά πεζοδρόμια. Επίσης, σε εύλογο χρονικό διάστημα το έργο της οδού Χάληδων θα συναντήσει και την ανακατασκευασμένη πλατεία 1866, έργο που επιδιώκουμε να προχωρήσουμε μαζί με το ΕΒΕΧ”, επεσήμανε τέλος ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.