Στην Καλλιθέα Κοινωνικό Παντοπωλείο για ανασφάλιστους – «άνεργους» εμπόρους

Ένα ακόμη Κοινωνικό Παντοπωλείο, το δεύτερο , επί της λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 363, απέκτησε η Καλλιθέα . Το Παντοπωλείο οργανώνεται από το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», με τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, υπό την επωνυμία «Αποστολή Αγάπης», θα έχει υπό την προστασία του και θα διανέμει τρόφιμα σε διακόσιες οικογένειες ανασφάλιστων εμπόρων και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης του προγράμματος στήριξης των ανασφάλιστων εμπόρων της πρωτεύουσας  και των οικογενειών τους.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε  ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος , ο οποίος ευχήθηκε ,   «μακάρι του χρόνου να μην έχουμε Κοινωνικά Παντοπωλεία, να μην υπάρχουν κέντρα ενίσχυσης των αναγκών των συνανθρώπων μας. Αυτό θα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα και ο κόσμος δεν υποφέρει. Αν αυτό όμως δεν συμβεί, εδώ είμαστε, δίνουμε το «παρών», προσθέτουμε στο δυναμικό μας νέες εστίες ανακούφισης να καταλαγιάσουμε τον πόνο και τις δυσκολίες ανθρώπων που ήταν νοικοκύρηδες, με οργάνωση και με μια περιουσία, ένα μαγαζί, ένα κατάστημα, μια επιχείρηση, που αγωνίστηκαν χρόνια για να ορθοποδήσει και να επιτύχουν και έρχεται η κρίση να σβήσει και να γκρεμίσει όλα τους τα όνειρα. Και το χειρότερο, αυτό που τους μένει, η περηφάνια, να κινδυνεύουν να την χάσουν κι αυτή, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια αξιοπρεπούς διαβίωση»

Από την πλευρά του , ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης τόνισε ότι  « η ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του δεύτερου στο χώρο του Δήμου Καλλιθέας, αποτελεί έμπρακτη απάντηση στην κοινωνική κρίση που περνάει η χώρα μας. Δεν πρόκειται για κοινότοπη φιλανθρωπία. Συνιστά έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης, που αποσκοπεί να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια του πολίτη, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τούτο προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος».