Συμφωνήθηκε εμβάθυνση της ελληνογερμανικής συνεργασίας στην Αυτοδιοίκηση σε συγκεκριμένους τομείς

Συνεργασία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών με άξονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμφωνήθηκε στη συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της γερμανικής κυβέρνησης Νόμπερτ Μπάρτλε.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος υποδέχθηκε τον κ. Μπάρτλε, εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την «Ελληνογερμανική Συνέλευση», με τον οποίο συζήτησαν την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εν όψει της 9ης ετήσιας συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Γερμανία, σε μία σειρά από ζητήματα:
Την Πολιτική Προστασία, την Εκπαίδευση, τον Τουρισμό, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, την Ενέργεια, τη Διαχείριση Αποβλήτων, τη Γεωργία, τη Διοίκηση, τις συμπράξεις μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, καθώς και τις συνέργειες με την Κοινωνία των Πολιτών.
«Όταν τα κράτη, οι περιφέρειες και οι δήμοι συγκροτούν δίκτυα και συνεργάζονται, ανταλλάσσοντας ιδέες και τεχνογνωσία, τότε τα νέα δεν μπορεί παρά να είναι καλά για τους πολίτες και την καθημερινή ζωή τους» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, υποδεχόμενος τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών, με τον οποίο συμφώνησαν ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας δημιουργεί ώριμες συνθήκες επανεκκίνησης για την «Ελληνογερμανική Συνέλευση».

ΜΠΑΡΤΛΕ

Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» είναι ένα δίκτυο φορέων αυτοδιοίκησης αλλά και ιδιωτικών, ιδρυμάτων και ενεργών πολιτών, που επιδιώκει να φέρει κοντά τις δύο χώρες και να συμβάλλει στην εξέλιξη της μεταξύ τους συνεργασίας. Η 9η ετήσια συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου, στη γερμανική πόλη του Έρντινγκ, στη Βαυαρία. Τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης συνόδευε ο πρεσβευτής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνας, Ερνστ Ράιχελ.