Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τη περιβαλλοντική ευαισθησία του για τη Σαλαμίνα

0045

Το « εκκωφαντικό Όχι» , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει  σ΄ανακοίνωσή της ,του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής, στα σχέδια της εταιρείας Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες για αύξηση της δυναμικότητας του ιχθυοτροφείου που βρίσκεται στη θέση ΦΩΚΑ Αιαντείου , χαιρετίζει η Ομοσπονδία Εξωραιστικών Συλλόγων της Σαλαμίνας .

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «με αυτή του την απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την περιβαλλοντική του ευαισθησία».

Στην συνεδρίαση αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου  παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας  με επικεφαλή τον Α΄ Αναπληρωτή Γραμματέα κ. Γιαννόπουλο και του Εξωραϊστικού Συλλόγου των Κανακίων με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Κονσόλενα, που είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν στους παράγοντες του συμβουλίου την αντίθεσή μας για αυτές τις πρωτοβουλίες που υποβαθμίζουν το περιβάλλον.

Ο Αντιπεριφερειάρχης νήσων κ. Κατσικάρης ,ς στην εισήγησή του, που ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη, ανέφερε ότι δεν μπορεί να εγκρίνει την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΔΙΑΣ και μάλιστα σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί σαν κορεσμένη από τέτοιες δραστηριότητες, συνεκτιμώντας και την   προκλητική  λειτουργία της εταιρείας αυτής, σύμφωνα με διαπιστώσεις των υπηρεσιών έχει κάνει διάφορες παραβάσεις οι οποίες έχουν σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Αττικής για την επιβολή προστίμου.

Ιδιαίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Κατσικάρης  που ανέλαβε το ιδιαίτερο βάρος της  εισήγησης που απέρριψε την πρόταση της εταιρίας ΔΙΑΣ, έδειξε για μια ακόμα φορά την ευαισθησία του για προβλήματα που απασχολούν την Σαλαμίνα και δίκαια θεωρείται ένας ξεχωριστός σύμμαχος στους αγώνες της Ομοσπονδίας μας.

Από την πλευρά μας θέλουμε να συγχαρούμε δημόσια επίσης τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σαλαμίνας κ. Βουδούρη εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα αλιείας, που λειτούργησαν αποτελεσματικά  για την αποτροπή μιας προσπάθειας που θα υποβάθμιζε ακόμα περισσότερο το θαλάσσιο περιβάλλον της Σαλαμίνας.

Η Ομοσπονδία μας καλεί όλους τους φορείς του νησιού σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε στο σύνολό της και τελεσίδικα και αυτή την προσπάθεια  υποβάθμισης του νησιού μας.