« Τρόμος» οι Ρομά για τους γιατρούς του Κ.Υ Μεγάρων.Ειδική σύσκεψη για την ασφάλεια τους


Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων επαναλειτουργεί όπως είναι πλέον γνωστό, κανονικά επί 24ώρου βάσεως.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να ληφθούν μέτρα, που θα συμβάλλουν στην λύση του πολύ σοβαρού προβλήματος της φυσικής ασφάλειας των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, το οποίο επηρεάζει καθοριστικά την καλή και συνεχή λειτουργία του.
Το πρόβλημα είναι βίαια περιστατικά από Ρομά και η έλλειψη ιατρών.
Στη σύσκεψη αυτή, που έλαβε χώρα υπό την προεδρία του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη και διήρκεσε μιάμιση ώρα, συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της 2ης Υ.Π.Ε κ. Αλεβιζάτος Περικλής, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος κ. Δασκαλάκης Εμμανουήλ, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων κ. Κουμιώτης Θεοχάρης, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας, εκπρόσωποι του Συλλόγου “Αγιος Χριστόφορος” και της Ομοσπονδίας Ρομά και οι Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας και Βαγγέλης Λιάκος.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Καράμπελας, οι Αντιδήμαρχοι Ιερόθεος Πολυχρόνης, Κώστας Φυλακτός, Σταύρος Φωτίου και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Γιάννης Καλιπόζης.
Εγινε από όλους κατανοητό ότι το Κέντρο Υγείας πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και το προσωπικό να εργάζεται και να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσα σε ασφαλές περιβάλλον.
Υστερα από την ανταλλαγή απόψεων όλοι κατέληξαν ότι η πολιτεία θα συνεχίσει τις ενέργειες για την πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. με Ιατρικό προσωπικό, ο Δήμος θα συνεχίσει ποικιλοτρόπως να στηρίζει την πλήρη λειτουργία του Κ.Υ και να συμπαρίσταται στις προσπάθειες της Διευθύντριας και όλων των εργαζομένων .
Από τους εκπροσώπους των Ρομά υπήρξε η δέσμευση για να ενημερωθούν όλοι οι τσιγγάνοι της περιοχής να συμπεριφέρονται κανονικά για να μην υπάρξουν στο εξής παραβατικά περιστατικά εκ μέρους των και τα τυχόν περιστατικά, που θα προκύψουν στο μέλλον θα αντιμετωπίζονται αναλόγως και σύμφωνα με το Νόμο, η δε Αστυνομία θα φροντίσει ώστε με συνεχείς παρεμβάσεις της να τηρείται η τάξη.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: « Το θέμα είναι σοβαρό, μας απασχολεί ιδιαίτερα και μας προβληματίζει, χρειάζονται από όλους ενέργειες, συνεχείς προσπάθειες και παρακολούθηση έτσι ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα με στόχο να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας κανονικά επί 24ώρου βάσεως, να υπάρχουν γιατροί και το προσωπικό να αισθάνεται ασφάλεια στον εργασιακό χώρο, νύχτα μέρα».