Υπέγραψε το διαγωνισμό αξιοποίησης του «Πύργου» και άλλων 4 μεγάλων Δημοτικών κτιρίων του Πειραιά , το Υπ. Ανάπτυξης. Θα παραχωρηθούν για 40(!) χρόνια

pyrgos-peiraiaΕγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Ανάπτυξη και αξιοποίηση πέντε ακινήτων του Δήμου Πειραιά μέσω σύμβασης παραχώρησης, χρήσης και εκμετάλλευσης» με προεπιλογή (σύμφωνα με το άρθρο 23 του Νόμου 3669/2008). Πρόκειται για:
1.      Το ακίνητο του πύργου Πειραιά, συνολικής δομημένης επιφάνειας 32.931 m2, που αναπτύσσεται σε εικοσιδύο (22) ορόφους και το οποίο είναι ημιτελές.
2.      Το ακίνητο της πρώην Ράλλειου σχολής,  συνολικής δομημένης επιφάνειας 19.327 m2 , που αναπτύσσεται σε πέντε ορόφους και τρία υπόγεια από τα οποία λειτουργούν μόνο το ισόγειο και τα υπόγεια, ενώ οι υπόλοιποι χώροι είναι ημιτελείς. 3.        Το ακίνητο του κεντρικού Δημαρχείου Πειραιά, συνολικής δομημένης επιφάνειας 6.804 m2 , που αναπτύσσεται σε εννέα ορόφους και τρία υπόγεια. 4.   Το ακίνητο επί της οδού Ρετσίνα 45-47, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 10.517 m2 , εντός του οποίου υφίσταται διώροφο διατηρητέο κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.200 m2.
5.      Το ακίνητο επί της οδού Θηβών 50 και Φαλήρου, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 9.890 m2 , εντός του οποίου υφίσταται διώροφο κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 450 m2.
Την απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρος Καλογιάννης Με τη σύμβαση θα παραχωρείται η χρήση και εκμετάλλευση των παραπάνω ακινήτων για σαράντα (40) έτη. Ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει την υποχρέωση αποπεράτωσης των ημιτελών κτιρίων, της κατασκευής και του εκσυγχρονισμού των υποδομών και εγκαταστάσεων καθώς και την αποκατάσταση του διατηρητέου κτίσματος.
. Παράλληλα, το υπουργείο προχώρησε τη διαδικασία για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για τις μελέτες σκοπιμότητας της υπογειοποίησης της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση.