Χωρίς χρήματα έχουν ξεμείνει τα σχολεία της Αθήνας. Δεν έχει δώσει την επιχορήγηση ο δήμος


«Στα πρόθυρα της χρεωκοπίας» καταγγέλλει ότι βρίσκονται τα σχολεία του Δήμου Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών– Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ».
Αιτία είναι ότι ο δήμος Αθηναίων δεν έχει χορηγήσει τα χρήματα της Γ΄ Δόσης για την κάλυψη των τρεχουσών λειτουργικών δαπανών τους, παρότι εδώ και πολλές βδομάδες την έχει λάβει από το αρμόδιο υπουργείο.
Ο δήμαρχος Αθηναίων , Κώστας Μπακογιάννης , επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , δικαιολόγησε αυτή την καθυστέρηση «διότι, επιθυμεί τα χρήματα της Γ΄ Δόσης να τα διαχειριστούν όχι οι δύο σχολικές επιτροπές (μία πρωτοβάθμιας και μία δευτεροβάθμιας) που υπήρχαν μέχρι σήμερα αλλά οι δεκατέσσερις που θα δημιουργηθούν στη θέση τους. Έως τότε συστήνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες υπομονή, με την υπόμνηση ότι η διαδικασία συγκρότησης των νέων επιτροπών θα διαρκέσει πολύ».
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», στην ανακοίνωση του , κάνει λόγο για « απαράδεκτο οικονομικό στραγγαλισμό των σχολείων».
Και επισημαίνει ότι « κάθε φορά, εφευρίσκεται ένα πρόβλημα με το μανδύα του διαχειριστικού για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Αυτό συνέβαινε με την προηγούμενη «κεντροαριστερή» διοίκηση του κ. Καμίνη, αυτό συμβαίνει και τώρα με τη «φιλελεύθερη» του κ. Μπακογιάννη. Κάθε φορά τα σχολεία πρέπει να μάθουν να λειτουργούν με την πετσοκομμένη κατά 50% χρηματοδότηση, που ούτε κι αυτή δεν τους καταβάλλεται».
Αντίθετα, τονίζει « οι δημοτικές αρχές επαίρονται για το καλό μάνατζμεντ που κάνουν. Ενίοτε επιστρέφουν χρήματα στην κεντρική κυβέρνηση, διαμορφώνοντας νέες «οροφές» προς τα κάτω για την κρατική χρηματοδότηση και συμβάλλοντας στα ματωμένα πλεονάσματα».