3 χρόνια αδιαφορίας Κάρναβου εξαναγκάζει εκατοντάδες οικογένειες να «χρυσοπληρώνουν» για ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Λόγω αδιαφορίας ; Λόγω ανικανότητας; Λόγω της ιδεοληψίας της που « θεοποιεί» την ιδιωτική οικονομία ή για άλλους λόγους ,το αποτέλεσμα είναι ένα :
Στην Καλλιθέα , εξαιτίας της « γαλάζιας» Δημοτικής Αρχής Κάρναβου , εκατοντάδες οικογένειες εξαναγκάζονται μηνιαίως να καταβάλλουν ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος τους , για να πηγαίνουν τα παιδιά τους , σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία .
Και αυτό διότι , όπως καταγγέλλει τόσο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου όσο και ο επικεφαλής της παράυαξης « Προοπτική Ζωής», Κώστας Ασκούνης , ο κ. Κάρναβος , που διοικεί το δήμο έξι χρόνια , δεν έχει κατασκευάσει ή ενοικιάσει κτίρια , προκειμένου τα δημόσια νηπιαγωγεία να επαρκούν στην πόλη του .
Προ ημερών , ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών , πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Καλλιθέας, καταγγέλλοντας το Δήμαρχο, γιατί μετά από 3 χρόνια από την ψήφιση του Νόμου ο Δήμος Καλλιθέας δεν έχει κατασκευάσει ούτε μία αίθουσα για να στεγάσει τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Θανάσης Κικινής μίλησε για πλήρη απαξίωση και εμπαιγμό εκατοντάδων οικογενειών και των παιδιών τους από το Δήμαρχο που θα μείνουν εκτός Δημοσίου Νηπιαγωγείου με ευθύνη του Δήμου.
Ιδιαίτερα, στηλίτευσε το γεγονός «ότι ενώ ο Δήμος ισχυρίζεται ότι έχει έτοιμες οκτώ αίθουσες» δεν τις παραδίδει για χρήση, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ για το Δήμο Καλλιθέας.
Στο ίδιο μήκος ήταν και η ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας – Μοσχάτου κας Γεωργίας Μούκα καταγγέλλοντας τη Διοίκηση και το Δήμαρχο, ότι τρία χρόνια τώρα δεν έκαναν τίποτα, ενώ άλλοι μικρότεροι Δήμοι όπως ο Δήμος Μοσχάτου έχουν εφαρμόσει από τον προηγούμενο χρόνο τη δίχρονη προσχολική αγωγή.
Στην παρέμβαση του ο κ. Κώστας Ασκούνης εξέφρασε την υποστήριξή του στο αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «…επανειλημμένα έχουμε θέσει το θέμα στο Δήμαρχο, αλλά δυστυχώς η διοίκηση δεν ασχολείται με τα σοβαρά και υπαρκτά προβλήματα που αφορούν εκατοντάδες οικογένειες και τα παιδιά τους, τα οποία θα μείνουν εκτός του Δημοσίου Νηπιαγωγείου, αναγκάζοντας τους γονείς να καταφύγουν στα ιδιωτικά Νηπιαγωγεία επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους…».
Τέλος, επισήμανε ότι η προχειρότητα με την οποία η Διοίκηση χειρίζεται το όλο θέμα, θα την οδηγήσει σε προκάτ αίθουσες τις οποίες θα εγκαταστήσει στους αύλειους χώρους των σχολείων αφού 3 χρόνια δεν έχει αγοράσει ούτε ένα οικόπεδο.