«Ανακύκλωση στο Σπίτι» στο Μαρούσι

 Την έναρξη ενός φιλόδοξου ευρωπαϊκού έργου, με τίτλο «Ανακύκλωση στο Σπίτι», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Life plus, εγκαινίασε ο Δήμος Αμαρουσίου, με την ανάπτυξη και παρουσίαση του πρώτου οικιακού οικολογικού ανακυκλωτή, στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Το έργο «Ανακύκλωση στο Σπίτι» που υλοποιείται από το Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και τη Συμβουλευτική Εταιρεία Envireco, αφορά στο σχεδιασμό,στην κατασκευή και στην πιλοτική λειτουργία μιας οικιακής συσκευής ανακύκλωσης και συμπίεσης οικιακών απορριμμάτων χαρτιού μετάλλου και πλαστικού.

Η λειτουργία του οικιακού ανακυκλωτή θα συμβάλει:

-Στην καλύτερη διαλογή των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν.

-Στη μεγαλύτερη αξιοποίηση των χρήσιμων υλικών που περιέχονται στα σκουπίδια μας.

-Στην επίτευξη υψηλότερων ποσοστών ανακύκλωσης ανά σπίτι.

-Στη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.

-Στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που εναποτίθενται στις χωματερές.

Στην εκδήλωση παρέστη  και ο  Εθνικός Εκπρόσωπος για το πρόγραμμα LIFE από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Πρωτόπαπας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου , Γιώργος Πατούλης στο καλωσόρισμά του προς τους παρευρισκόμενους υπογράμμισε ότι απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

«Για εμάς στο Δήμο Αμαρουσίου η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αποτελούν προτεραιότητα και το αποδεικνύουμε εμπράκτως καθημερινά.

Αρωγοί στην προσπάθειά μας είστε εσείς οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης μας, που επιθυμείτε με την παρουσία σας να συμμετέχετε ενεργά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας» σημείωσε ο κ. Πατούλης προσθέτοντας ότι «θα ήταν ιδανικό δράσεις σαν αυτή να υλοποιούνται σε κάθε Δήμο, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, ή σε κάθε γραφείο σε καθημερινή βάση, προκειμένου η ανακύκλωση να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων μας.»