Αποκλειστικά οι δήμοι υπεύθυνοι για τ’ αδέσποτα

Επισημάνσεις που ξεκαθαρίζουν απόλυτα ποιος είναι υπεύθυνος για τ΄ αδέσποτα ζώα , δίδει , το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης Αλιβερίου «Κύμα».
Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, όπως αναφέρει , «όλοι οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν πρόγραμμα σίτισης, εμβολιασμού, σήμανσης, στείρωσης και περίθαλψης για τα αδέσποτα. ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ από τον νόμο! Και για σκύλους και για γάτες χωρίς μα μου σου του.
-Τα φιλοζωικά σωματεία δεν παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις. Κρατικές επιδοτήσεις δικαιούνται και παίρνουν οι δήμοι για να έχουν πρόγραμμα φροντίδας και προστασίας για τα αδέσποτα.
– Ο μόνιμος εγκλεισμός, οι κακές συνθήκες διαβίωσης αλλά και η θανάτωση αδέσποτων είναι ποινικά αδικήματα!
Σταματήστε λοιπόν να τα βάζετε με τους εθελοντές και αρχίστε να πιέζετε τον δήμο σας για να εφαρμόσει επιτέλους την νομοθεσία. Είστε Έλληνες πολίτες, δημότες, φορολογήστε και πληρώνετε δημοτικά τέλη. Έχετε λοιπόν δικαιώματα όπως και τα αδέσποτα έχουν δικαιώματα γιατί δεν ήταν επιλογή τους να ζουν ή να γεννηθούν στον δρόμο.
Όταν λοιπόν ο δήμος σας δεν εφαρμόζει την νομοθεσία, δεν εφαρμόζει πρόγραμμα φροντίδας και προστασίας για τα αδέσποτα, αρνείται να αναλάβει τραυματισμένο ζώο, στοιβάζει τα ζώα σε κυνοκομεία κολαστήρια, θανατώνει αδέσποτα ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ! ΜΙΛΗΣΤΕ! Όλοι έχουμε κινητά. Τραβάμε βίντεο, φωτογραφίες και ενημερώνουμε τον εισαγγελέα της περιοχής και τα αρμόδια υπουργεία. Δηλαδή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εσωτερικών.
Δεν χρειάζεται μήνυση, μια επιστολή, ένα email, ένα fax αρκεί. Αλλά για όνομα του Θεού, επιτέλους μιλήστε! Πιέστε τον δήμο σας να εφαρμόσει την νομοθεσία. Τους ψηφίσατε και τους πληρώνετε για να τηρούν τον νόμο και να σας εκπροσωπούν.
Στο παρακάτω Link υπάρχουν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας των υπουργών και των υφυπουργών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εσωτερικών.
http://www.ggk.gov.gr/?page_id=138&fbclid=IwAR14Y4cdCoEME2_FBKKTuB0s4OYVA1W6hxneog1ZIQQd-mD3dD-XqPf-Ywk
Ενα Mail δεν κοστίζει τίποτα! Ενημερώστε λοιπόν τον Εισαγγελέα και τα Υπουργεία όταν ο Δήμος σας αρνείται να εφαρμόσει την νομοθεσία».