Από τους πρωτοπόρους δήμους στην κομποστοποίηση η Λιβαδειά


Μελέτη κομποστοποίησης συνολικής δαπάνης 140.000 ευρώ εκπονεί ο δήμος Λιβαδειάς καθώς και κατασκευή της μονάδας κομποστοποίησης προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ. Το έργο όπως δήλωσε η Δήμαρχος Λεβαδέων, συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων βάσει του εθνικού σχεδιασμού.
Τι σχετικές δηλώσεις έκανε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” για τη 2η δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων. Παρόντες ήταν και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Άρδευσης κ. Κων/νος Καπλάνης και ο Αντιδήμαρχος
Τεχνικών Έργων, Εποπτείας κι Ευθύνης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εποπτείας και Συντονισμού Δράσεων του Δήμου σε θέματα διαχείρισης Εθνικών κι Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Χρήστος Κυπραίος.
Η πρώτη διανομή κάδων κομποστοποίησης είχε πραγματοποιηθεί το 2018 με τη διαδικασία της κλήρωσης ενώ φέτος η διανομή πραγματοποιήθηκε με βάση τη σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων των δημοτών.
Επίσης ανακοινώθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία τα θετικά αποτελέσματα από την παρακολούθηση της χρήσης των κάδων από τους δημότες.