Δίχτυ προστασίας στα αδέσποτα του πρώην αεροδρομίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικό Α.Ε. μεταξύ της αντιδημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Ειρήνης Στελλάκη, της Προέδρου της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού – Αργυρούπολης Ελένης Κορίλλη, της Προέδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσσας Μπομπολάκη, της προέδρου της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων Μάρθας Πουλτίδου και του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικό Α.Ε Βαγγέλη Πέρπερα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε από την πλευρά του Δήμου αναλυτική παρουσίαση των διαδικασιών απομάκρυνσης από το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού των αδέσποτων ζώων, η οποία γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει η Ελληνική Νομοθεσία.Συγκεκριμένα:
Οι αδέσποτες γάτες μετά την περισυλλογή τους, θα οδηγούνται στον κτηνίατρο για τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να αποκτήσουν βιβλιάριο υγείας και να καταχωρηθούν στα μητρώα του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού “τσιπ” .
Στην συνέχεια ο Δήμος με την αρωγή της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού – Αργυρούπολης, επίσημων φιλοζωικών φορέων και εθελοντών, θα προσπαθήσουν να βρουν κατάλληλες δομές φιλοξενίας προκειμένου οι αδέσποτες γάτες να λάβουν την ανάλογη φροντίδα.
Προτεραιότητα όλων των πλευρών, είναι όλα τα αδέσποτα που θα περισυλλεγούν από το πρώην Αεροδρόμιο να υιοθετηθούν προκειμένου να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.
Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες μπορούν , τονίζει ο δήμος , να συμμετέχουν εθελοντικά, όσοι φιλόζωοι επιθυμούν ώστε όλες οι αδέσποτες γάτες να ζήσουν υπό συνθήκες ευζωίας στο νέο τους περιβάλλον.
Ο δήμος Αργυρούπολης –Ελληνικού ευχαριστεί « την Ελληνικό Α.Ε. για την συνδρομή της, στην επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος».