Δ. Μπίρμπας :Φύτευαν λάθος δένδρα οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές

Στους προκατόχους του , επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες για όσα συμβαίνουν στο Άλσος Αιγάλεω, ο δήμαρχος Αιγάλεω , Δημήτρης Μπίρμπας , μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στο « τιμόνι» του δήμου
Απαντώντας με ανακοίνωση του δήμου , σε δημοσιεύματα και παρατηρήσεις για την κοπή ξερών και ακατάλληλων δέντρων στο έργο του περιμετρικού του Άλσους. που όπως αναφέρει « κινούνται από την ειλικρινή ευαισθησία, έως την τερατολογία» αν ισχυρίζεται τα εξής :
« Δυστυχώς η πόλη μας έχει φυτευτεί, σε μεγάλο μέρος της, από ακατάλληλα –όχι αστικού περιβάλλοντος– δέντρα, που δημιουργούν τεράστια προβλήματα πρόσβασης και επικινδυνότητας στα πεζοδρόμια (σηκωμένες πλάκες από ρίζες κ.ά.), τους τοίχους των σπιτιών και τις αποχετεύσεις, καθώς επίσης και πτώσεις από παλαιότητα και την κλιματική αλλαγή (2015-2018: έπεσαν 106 δέντρα και 152 κόπηκαν ως άκρως επικίνδυνα).
Σταδιακά τα δέντρα αντικαθιστώνται από άλλα, κατάλληλα, που δεν δημιουργούν αντίστοιχα προβλήματα, χωρίς να θίγεται η αναλογία πρασίνου. Πολλά από τα συγκεκριμένα δέντρα ήταν ξερά και άρρωστα, σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας και ήταν προγραμματισμένη η αντικατάστασή τους, που συνδυάζεται με το έργο ανακατασκευής του περιμετρικού του Άλσους. Η εργολαβία χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής και βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι την ολοκλήρωσή της δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο.
Για όσους ειλικρινά αγωνιούν για την κοπή των δέντρων, η απάντηση βρίσκεται στην πραγματικότητα που βλέπουμε, από την αντικατάσταση των ακατάλληλων και επικίνδυνων δέντρων στο διάζωμα της Ιεράς οδού. Να θυμίσουμε ότι και τότε είχαν προκληθεί ανάλογα σχόλια και επιθέσεις» καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου .