Μαζικότατη και η νέα δεντροφύτευση στη Πεντέλη

Με τον ίδιο ζήλο όπως και κατά τις προηγούμενες δεντροφυτεύσεις ανταποκρίθηκαν οι εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και στη νέα τέταρτη κατά σειρά αναδάσωση στο Πεντελικό όρος για το 2012 δηλώνοντας δυναμική παρουσία. Τη δράση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής .

Πάρα τον άστατο καιρό, οικογένειες με τα παιδιά τους, μαθητές αλλά και ομάδες εθελοντών όλων των ηλικιών από το Μαρούσι, την Πεντέλη, την Παλλήνη καθώς και από άλλους δήμους της Βορειοανατολικής Αττικής, ανηφόρησαν στην περιοχή Καραούλι του Πεντελικού ανταποκρινόμενοι στο ραντεβού αναδάσωσης του Σ.Π.Α.Π όπου και φύτεψαν 10.000 νέα δενδρύλλια.
Ξεχωριστή νότα στη δεντροφύτευση προσέθεσε η απελευθέρωση στη φύση εκατοντάδων μικρών άγριων πουλιών που είχαν κατασχέσει τα μέλη της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ενθουσιάζοντας τους μικρούς αλλά και μεγάλους εθελοντές.
Τα αγριοπούλια εντόπισαν τα ξημερώματα σε αιφνιδιαστική επιχείρηση στο παζάρι του Σχιστού στο Πέραμα, οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με τη συνδρομή του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά ταξίαρχου Γιάννη Διαμαντόπουλου, τα οποία και κατέσχεσαν από έμπορους που τα κατείχαν παράνομα, αφού η αιχμαλωσία τους απαγορεύεται, και τα οποία παράνομα προόριζαν προς πώληση.
Με την ευκαιρία της δεντροφύτευσης, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Όλοι μαζί, και κυρίως με τη συμμετοχή μικρών παιδιών και νέων που και σήμερα συνέρρευσαν στο βουνό για να φυτέψουν τα δικά τους δεντράκια, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να αναγεννηθεί το πολύπαθο Πεντελικό όρος. Για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης αλλά και τους χορηγούς μας που στηρίζουν έμπρακτα το έργο μας δημιουργώντας παράλληλα μία ατμόσφαιρα γιορτής στο ραντεβού μας».
Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία, τα Γραφεία Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δεντροφύτευσης. Στο σημείο βρίσκονταν, επίσης, το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Τους μαθητές και μεμονωμένους εθελοντές πλαισίωσαν πρόσκοποι, και συγκεκριμένα, από το 1ο Σύστημα Μελισσίων, το 2ο Σύστημα Αμαρουσίου, αλλά και οι Αερόσκοποι Μελισσίων, η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του 16ου Γυμνασίου Αθηνών, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανθούσας, ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.ΟΜ.Α.Κ) του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, ο Σύλλογος «Συμπολιτεία», ο Ροταριανός Όμιλος Πεντέλης, καθώς και λοιποί εθελοντικοί φορείς, οργανώσεις αλλά και εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π.

Παρόντες στη δράση ήταν τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π από το Δήμο Πεντέλης Σεβαστός Βορέας, και Βλάσης Σιώμος, από το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας Αθανάσιος Μαργέτης, από το Δήμο Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, και Νικόλας Αλεπούς, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Συντονίστρια του Σ.Π.Α.Π Μαρία Καπασσά, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου Παντελής Τσιτσιμπάσης, ο εκπρόσωπος του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γιώργος Κεραμιτζόγλου, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.