Μανιάτης – Σγουρός δίνουν «λύση» στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»

parko antonis tritsis

Προχωρά η εξυγίανση των οικονομικών του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου με στόχο την οριστική αποπληρωμή των χρεών του.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος , Γιάννης Μανιάτης , σε  σύσκεψη για το Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης  ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β’ Αθήνας Απόστολος Κακλαμάνης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, η Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Μαρία Παπαναγιωτάκη, η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Κωνσταντίνος Τριάντης και στελέχη των Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Συζητήθηκε αναλυτικά η υπάρχουσα κατάσταση του Πάρκου, τα προβλήματα (οικονομικά, οργανωτικά, περιβαλλοντικά κ.α.) που αντιμετωπίζει και οι προοπτικές αναβάθμισής του μέσα από μια πιο αποτελεσματική διαχείρισή του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έχει ήδη προχωρήσει η εξυγίανση των οικονομικών του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου με στόχο την οριστική αποπληρωμή των χρεών του. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι, για το μεγαλύτερο πάρκο της Ελλάδας, θα πρέπει άμεσα να δοθεί αποτελεσματική λύση μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη βιωσιμότητας.

Σε δήλωσή του , μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου, επισήμανε,  «είχαμε κατ’επανάληψη τονίσει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, την αναγκαιότητα συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, την οικονομική στήριξη από την κεντρική διοίκηση και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη λύση του προβλήματος. Η σημερινή συνάντηση αποδεικνύει ότι οι επίμονες προσπάθειές μας είχαν αποτέλεσμα. Αυτή η εξέλιξη θα συμβάλει καθοριστικά στην περιβαλλοντική και αναπτυξιακή αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Αττικής.