Ποδηλατοδρομία με «σταθμούς» όλα τα Δημαρχεία της Βόρειας Αθήνας

Η Περιφέρεια Αττικής και ο «Σύλλογος Αστικών Ποδηλάτων Αττικής-ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019 (European Mobility Week 2019) πραγματοποίησαν ποδηλατοδρομία 54 χιλιομέτρων.
Η Ποδηλατοδρομία αφού πέρασε από 14 Δημαρχεία της Βόρειας Αττικής, κατέληξε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Στο υπουργείο υποδέχθηκε τους ποδηλάτες ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος ,Ευθύμιος Μπακογιάννης.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ως συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης θέλοντας να δείξει με έμπρακτο τρόπο ότι στηρίζει την προσπάθεια της Βιώσιμης Κινητικότητας.
«Το περιβάλλον είναι το σπίτι όλων μας και οφείλουμε να το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Είναι καθήκον και χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές. Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την ενεργοποίηση των πολιτών και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, αλλά και την ποιότητά της ζωής μας. Θα υποστηρίξουμε ενεργά δράσεις και υποδομές που θα εξασφαλίζουν την καλύτερη πρόσβαση στα πεζοδρόμια και περισσότερους ποδηλατοδρόμους με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν συχνότερα τα ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους. Με αποφασιστικότητα θα συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις δράσεις που υλοποιούνται για την βιώσιμη κινητικότητα.
Μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα εργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο στην Αττική».
Στη δράση, εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης και η Eντεταλμένη Σύμβουλος Δημόσιων Σχέσεων και Ομογένειας , Φαίη Καλογήρου.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και για την προβολή της Περιφέρειας Αττικής σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, δημιουργήθηκε οπτικό υλικό το οποίο θα προβάλλεται στις πλατφόρμες των διεθνών διοργανώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και το Παγκόσμιο Κίνημα Δράσεων #ClimateStrike.
Το σχετικό βίντεο θα είναι υποψήφιο και στον διαγωνισμό που γίνεται κάθε χρόνο την άνοιξη από την «EUROPEAN MOBILITY WEEK” για τα μέσα ευαισθητοποίησης των πολιτών από τους δήμους και τις περιφέρειες.