100 (!) Δημοτικούς Λαχανόκηπους έχει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών που πρωτοπορεί

SONY DSC


Με αποκλειστικά δικούς του πόρους και υπηρεσίες, καθώς η συγκεκριμένη κοινωνική δομή για την αντιμετώπιση της φτώχειας αποκλείσθηκε από τα εθνικά προγράμματα, παρά τη θετική της αξιολόγηση, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία και την προσφορά των Δημοτικών Λαχανόκηπων στους κατοίκους του.
Δίνοντας έτσι , τη δυνατότητα σε πολλούς ενδιαφερόμενους δημότες να συνεχίσουν την καλλιέργεια κηπαρίου, τόσο για την εξασφάλιση βασικών ειδών διατροφής όσο και για τη διατήρησή τους ως ενεργών πολιτών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τη δωρεάν χρήση των Δημοτικών Λαχανόκηπων και την Παρασκευή 20 Μαρτίου στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου, με βασική προϋπόθεση να είναι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους και άνεργες, σε οικογένειες με μικρά παιδιά και σε δικαιούχους του ΚΕΑ.
Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος είναι χωρισμένος σε τρεις Δημοτικές Ενότητες (Νεάπολης, Πεύκων, Συκεών) και περιλαμβάνει 100 κηπάρια, τα οποία παρέχονται για δωρεάν χρήση στους κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών μετά από σχετική αίτησή τους.
Να σημειωθεί ότι στους δικαιούχους, στους οποίους θα παραχωρηθεί η χρήση και η καλλιέργεια της έκτασης των 50 τ.μ., θα παρέχεται από τις Υπηρεσίες του δήμου πλήρης υποστήριξη με δωρεάν παροχή νερού, φυτά, εργαλεία, συμβουλευτική, υποστήριξη από γεωπόνο, κ.ά.
Σκοπός της παροχής της χρήσης των κηπαρίων είναι η καλλιέργεια οπωρολαχανικών από τους δικαιούχους για δική τους χρήση, προκειμένου να καλύψουν μέρος των αναγκών σίτισης της οικογένειάς τους. Μέρος της συγκομιδής (τουλάχιστον 10%) θα παρέχεται στη Δομή Παροχής Σίτισης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.
Η επιλογή των τελικών δικαιούχων γίνεται με διαφανή τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, οικογενειακή κατάσταση, εισόδημα, μονογονεϊκότητα, ειδικά κριτήρια, κ.ά.).
ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
► Επισυναπτόμενα δικαιολογητικά για όσους υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά:
• Αντίγραφο ταυτότητας,
• Εκκαθαριστικό 2018, ή Βεβαίωση Έγκρισης ΚΕΑ,
• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης,
• Βεβαίωση χρόνου ανεργίας.
►Επισυναπτόμενα δικαιολογητικά για όσους ήδη είναι δικαιούχοι:
• Εκκαθαριστικό 2018, ή Βεβαίωση Έγκρισης ΚΕΑ,
• Βεβαίωση χρόνου ανεργίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΩΝ:
Γραφείο Πρασίνου δήμου Νεάπολης-Συκεών /// Τηλ.: 2310.245417