Δωρεάν φροντιστήριο σε 50 μαθητές στον Άλιμο

 

Με μεσολάβηση του Δήμου Αλίμου , δόθηκαν φέτος , περισσότερες από 50 υποτροφίες για οικονομικά αδύναμους μαθητές από δέκα φροντιστήρια  της πόλης , που ανταποκρίθηκαν θετικά στην  πρόσκληση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου.

Οι μαθητές θα επιλεγούν από τα Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Αλίμου, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και θα φοιτήσουν δωρεάν στις σχολές που προσφέρουν τις υποτροφίες:

Μέσης Εκπαίδευσης

● Φροντιστήριο «ΕΚΚΕΝΤΡΟ» (Δεληγιώργη 38)

●  Εκπαίδευση «ΒΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ»  (Θουκυδίδου 47)

●  Κέντρο Μελέτης «ΕΠΙΓΝΩΣΗ» (Υψηλάντου 28)

●  Φροντιστήρια «ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ» (λεωφόρος Καλαμακίου 89)

Ξένες Γλώσσες

● Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών «G. PAPAS» (Αρτέμιδος 26 και λεωφόρος Καλαμακίου 65)

● «Ευρωπαϊκές Γλώσσες Νάντια Καράμπελα» (Υψηλάντου 78 και λεωφόρος Ιωνίας 94)

●  Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΛΙΜΟΥ» (λεωφόρος Καλαμακίου 6)

● Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών «ΠΛΑΙΣΙΟ» (Μεγίστης 33 & Νίκης)

● Ξένες Γλώσσες «Μαλκογιάννη – Μούτσου» (Δεληγιώργη 69)

● Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Τ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ» (Λυσικράτους 19)

Η δράση συμπληρώνεται από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Διάβασμα» της Ομάδας Εθελοντών Αλίμου, με εθελοντές εκπαιδευτικούς που παραδίδουν δωρεάν μαθήματα σε μικρά γκρουπ μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς και μαθητές μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Αλίμου στο τηλέφωνο 210. 9883140 ή με e-mail στο socialservices@alimos.gr (υπεύθυνη κα Ανδριάνα Αγαπητού, Διευθύντρια Κοινωνικής Αντίληψης).

Ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Κονδύλης ευχαριστούν θερμά τα φροντιστήρια και τους εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και δίνουν «μαθήματα αλληλεγγύης» στις δύσκολες στιγμές που ζει η κοινωνία .