Προωθεί το θεσμό της Αναδοχής η Θέρμη

Σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αναδοχή το και με κεντρικό σύνθημα “ένα σπίτι μία αγκαλιά” , το AbbaHouse Thessaloniki σε συνεργασία με το Δίκτυο Αναδόχων Γονέων & Εθελοντών και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης για την αναδοχή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης στις 12 το μεσημέρι .
Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ΟΗΕ, 1989), κάθε παιδί που στερείται το οικογενειακό του περιβάλλον έχει δικαίωμα στην προστασία και βοήθεια εκ μέρους του κράτους το οποίο προβλέπει μια εναλλακτική επιμέλεια γι’ αυτό το παιδί η οποία μπορεί να πάρει τη μορφή τοποθέτησης σε μια οικογένεια. Η αναδοχή αποτελεί μια μορφή εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας σε παιδιά και εφήβους που απομακρύνονται, για μερικό χρονικό διάστημα, από τη βιολογική τους οικογένεια έπειτα δικαστικού διατάγματος.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης θα αναπτυχθούν οι τρόποι και οι διαδικασίες που μπορούν να οδηγήσουν ένα παιδί σε μία ζεστή αγκαλιά και σε ένα σπίτι.
Θα παρουσιαστεί επίσης τεκμηριωμένα η διαφορά της αναδοχής με την υιοθεσία, καθώς και το πως μπορεί κάποιος να γίνει ανάδοχος γονιός και ποια η αξία του ρόλου αυτού στην ζωή ενός παιδιού.
Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι η κ. Ελένη Γ. Γεώργαρου, νομικός – εμπειρογνώμων παιδικής προστασίας και η Πρόεδρος Δ.Σ. Δικτύου Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών “Δικαίωμα στην οικογένεια”.