Γ.Εμιρζάς :Απόδειξη της αποτυχίας Κάρναβου ο προυπολογισμός του Δήμου Καλλιθέας

Όταν στον τελευταίο και προεκλογικό -Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα η Διοίκηση του Δήμου δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα πέρα από πολιτιστικές εκδηλώσεις και έργα της Περιφέρειας Αττικής-τότε είναι σαφές ότι αυτή απέτυχε να προσθέσει ένα μικρό λιθαράκι στα δημόσια πράγματα της Πόλης.

Το ανύπαρκτο σχέδιο της Διοίκησης άφησε την πόλη αθωράκιστη από τα σύγχρονα προβλήματα που ανέδειξε η παρατεινομένη κρίση. Απέτυχαν ακόμα και στις βασικές αρμοδιότητες τους. Έγινε ζητούμενο η Καθαριότητα-η Ασφάλεια και ο Φωτισμός των οδών-προβλήματα που η πόλη είχε λύσει πριν πολλά χρόνια. Η Πόλη παραδόθηκε σε κάθε λογής αυθαιρεσία με την Διοίκηση να είναι σε πλήρη αδυναμία να εφαρμόσει τον νόμο.

Πέντε χρόνια δεν σχεδιάστηκε ούτε υλοποιήθηκε καμία παρέμβαση ώστε να ενσωματωθούν οφέλη και υπεραξίες:
• από την παρουσία του ΚΠΙΣΝ στην Πόλη,
• από την νέα τουριστική οδό που αναδεικνύεται η Συγγρού,
• από την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει το παραλιακό μέτωπο,
• και από την πολιτιστική κληρονομιά που κρύβεται στην καρδιά της πόλης.

Αντί η Πόλη να συζητά με ποιον τρόπο και με ποιους πόρους θα αναβαθμιστούν, το Κέντρο και το Βόρειο κομμάτι της Καλλιθέας ως Πολιτική προτεραιότητα ώστε να αντισταθμιστεί η δυναμική που αναπτύσσεται στο νότιο τομέα της Πόλης, η διοίκηση Κάρναβου ασχολείται με Πολιτιστικές εκδηλώσεις και κάθε λογής φιέστες όπου δεν συνοδεύονται από ουσία.

Αν αφήσουμε την Καλλιθέα στον αυτόματο πιλότο πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος του κύκλου η πόλη μας θα είναι ένα φτωχό γκετοποιημένο προάστιο των Αθηνών, σε πλήρη εγκατάλειψη.

Καταψηφίζοντας τον τελευταίο Προϋπολογισμό της Διοίκησης Κάρναβου-δημιουργείται η ανάγκη να βάλουμε στην ατζέντα της Πόλης:
• Την επαναφορά της Πόλης στην Κανονικότητα(καθαριότητα-φωτισμός-προσβασιμότητα),
• Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Πόλης και πως αυτό παράγει υπεραξίες,
• Την τοπική απασχόληση και πως αυτή Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και ειδικότερα στους νέους,
• Και τέλος τα έργα που είναι αναγκαία στην Πόλη μας.

Με βάση αυτήν τα θέματα θα αξιολογηθούμε όλοι μας στην πορεία προς τις εκλογές.

*Γιάννης Εμιρζάς, Δημοτικός Σύμβουλος