Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παραχώρηση των λιμανιών Αλίμου, Πόρου, Ύδρας, Ν. Επιδαύρου

marina alimouΚαταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, να προχωρήσει σε διαγωνιστικές διαδικασίες παραχώρησης των τουριστικών λιμανιών του Αλίμου, του Πόρου, της Ύδρας και της Νέας Επιδαύρου, «με την οποία δρομολογείται η ολοκληρωτική παράδοση 46 μαρινών και μικρών λιμανιών της χώρας, σε ιδιωτικά συμφέροντα», όπως τονίζει.

«Οι τοπικές κοινωνίες, δε θα το επιτρέψουν» υπογραμμίζει σε δήλωσή του , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα , « αυτό το σχέδιο, όχι μόνο οφέλη δεν προσπορίζει στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και θέτει σε κίνδυνο τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές, καθώς το κόστος συντήρησής τους, είναι αμφίβολο ότι θα το αναλάβουν οι ιδιώτες. Και σε αυτή την περίπτωση, θα υιοθετηθεί η γνωστή «αναπτυξιακή συνταγή», σύμφωνα με την οποία το κράτος πληρώνει και ο ιδιώτης εισπράττει!».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε αυτή την κίνηση, παρά την αντίθετη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και τις αντιρρήσεις κατοίκων και Δήμων, που ήδη έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κατά τον κ. Δρίτσα αυτό αναδεικνύει « για μία ακόμα φορά, ότι προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής, είναι να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, αγνοώντας τη βούληση της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών και παρά το γεγονός ότι τα λιμάνια αυτά, ιδιαίτερα του Πόρου και της Ύδρας, αποτελούν ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο με τους παραδοσιακούς οικισμούς».

Τέλος δηλώνει ότι ο  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., « θα αγωνιστεί μαζί με τους κατοίκους και τις Δημοτικές Αρχές, για να ανατραπούν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, της Τρόικα και της κυβέρνησης. Τα μικρά λιμάνια διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, που υπό δημόσιο έλεγχο και με κατάλληλο σχεδιασμό, μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη, με ουσιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».