Απαιτείται να έχει τη μεγαλύτερη κοινωνική συναίνεση το νέο Ρυθμιστικό

82633-modern-day-athens-athens-greeceΤο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής, οφείλει να  συγκεντρώσει την μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση ώστε να μην ακυρωθεί στην πράξη , επισημαίνει , μ΄επίκαιρη ερώτησή του , προς τον υπουργό Περιβάλλοντος , ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου .
Ο κ. Οικονόμου , επισημαίνει ακόμη ότι πρέπει επίσης να διασφαλιστεί  ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν λόγο στην διαμόρφωση του Νέου Καταστατικού Χάρτη της Αττικής και γι αυτό του ζητεί να το θέσει σε  δημόσια διαβούλευση.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου και  στο συνέδριο «Re-engineering Greece» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας,  όπου μίλησε , καταδείχτηκε ότι  ουσιαστικό πρόβλημα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Αττικής αποτελούν  οι αποσπασματικές παρεμβάσεις που δεν συγκλίνουν πουθενά και που επιτρέπουν τελικά την άναρχη ανάπτυξη με φυσικό επακόλουθο την συσσώρευση προβλημάτων για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Κατά τον κ. Οικονόμου , οι αποτυχημένες τρεις προηγούμενες προσπάθειες των Υπουργών Περιβάλλοντος κκ Σουφλιά, Μπιρμπίλη και Παπακωνσταντίνου πρέπει να παραδειγματίσουν την σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο , το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής πρέπει να καταρτιστεί στη βάση της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής συναίνεσης, δηλαδή να είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης διαβούλευσης μεταξύ του Υπουργείου, των Δήμων, των επιμελητηρίων, των επιστημονικών φορέων και των τοπικών συμβούλων και να αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις περιοχές της Αττικής, δίνοντας προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης και ταυτόχρονα απαντήσεις και λύσεις σε πιεστικά προβλήματα που έχουν κληροδοτηθεί από το παρελθόν.