« Αραχνιάζουν» σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, ελλείψει προσωπικού

Ενίσχυση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, ζητεί η βουλευτής Β΄Πειραιά , της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη.

Σ΄ερώτησή της , προς τον υπουργό Υγείας , η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, καταγγέλλει ότι το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας ενώ αποτελεί ουσιαστικά τον μοναδικό υγειονομικό σταθμό του νησιού, η λειτουργία του συνεχώς υποβαθμίζεται, αφού παρατηρούνται ελλείψεις τόσο σε ιατρικό προσωπικό, όσο και σε υγειονομικό υλικό.

Επίσης, σε πολλούς τομείς υπάρχει κενό θέσεων λόγω αποχώρησης ιατρών, ένεκα συνταξιοδότησης, χωρίς να έχει υπάρξει πρόνοια για αντικατάστασή τους, με αποτέλεσμα την μη κάλυψη των αναγκών των ευπαθών ομάδων του νησιού καθώς και την μη αξιοποίηση σύγχρονου εξοπλισμού.

Ενδεικτικά, αναφέρει , το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, μετά την συνταξιοδότηση Ακτινολόγου ιατρού, λειτουργεί υπό την ευθύνη Τεχνολόγων-Ακτινολόγων ελλείψει αντικαταστάτη του πρώτου, ενώ αντίστοιχες είναι οι συνθήκες και στο Μικροβιολογικό εργαστήριο, το οποίο λειτουργεί υπό την ευθύνη των παρασκευαστριών του τμήματος, οι οποίες, όμως, δεν έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν αποτελέσματα, χωρίς έλεγχο Μικροβιολόγου ιατρού.

Ακόμη , επισημαίνει ότι μηχάνημα υπερήχων, τελευταίας γενιάς, παραμένει αναξιοποίητο, αφού δεν υπάρχει αρμόδιος ιατρός για να το χρησιμοποιήσει, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παρατηρούνται αποσπάσεις ιατρών σε άλλα Κέντρα, αφού η παρουσία τους δεν κρίθηκε απαραίτητη ελλείψει μηχανολογικού εξοπλισμού.

Παράλληλα, το Κέντρο αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες ελλείψει υγειονομικού υλικού, το οποίο καλείται να καλύψει με πόρους των εργαζομένων του, ενώ η διαμεσολάβηση του Γ.Ν. Νίκαιας στην καταβολή των χρηματικών πόρων προς το Κέντρο , δεν βελτιστοποιεί την διαδικασία χρηματοδότηση.

Αποτέλεσμα  όλων αυτών , καταλήγει , είναι  η αναγκαστική μετάβαση των κατοίκων του νησιού στο Γ.Ν.Νίκαιας για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους.