Διαλύονται – εκτός από μια- οι εργολαβίες  κατασκευής του άξονα Ακτίου -Αμβρακίας

ΆΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΊΑ-570x300

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πρώτη εργολαβία του έργου, κατασκευής του οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας το υπερτίμημα της οποίας ανέρχεται σε 5 έως 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό δήλωσε , απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εξέλιξη του έργου, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος

Οι υπόλοιπες εργολαβίες είπε ,  οδηγούνται σε διάλυση και μια νέα «εργολαβία – σκούπα» θα περιλάβει το αντικείμενό τους, καθώς και τις απομένουσες εργασίες, «ώστε να μιλάμε πλέον για ένα νέο έργο».

Ο Γιώργος Βαρεμένος παρατήρησε ότι, στη φάση αυτή των εξελίξεων, υπάρχουν ορισμένα λεπτά διαδικαστικά ζητήματα, στα οποία δεν θα ήθελε να αναφερθεί δημοσίως διότι αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες.

Αυτό που προέχει, τόνισε, είναι να προχωρήσει με τον ταχύτερο δυνατόν ρυθμό το έργο ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και, ασφαλώς, να μην χαθούν τα χρήματα που αφειδώς έχουν δοθεί γι’ αυτό και που ανέρχονται μέχρις στιγμής σε 100 έως 120 εκατομμύρια. «Το πώς έγινε η διαχείριση αυτών των πόρων», κατέληξε ο Γιώργος Βαρεμένος, «είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο και διαδικασία που δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική».