Ερώτηση Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή για λεωφορειακή σύνδεση του Ιλίου με νέους σταθμούς Μετρό

mitsotakis kyriakosΕρώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη με την οποία ζητάει να πληροφορηθεί εάν είναι στις προθέσεις του υπουργείου και του ΟΑΣΑ η εκ νέου χάραξη των λεωφορειακών γραμμών, έτσι ώστε να συνδεθεί το Ίλιον με τους νέους σταθμούς Μετρό στην Ανθούπολη και το Περιστέρι, κατέθεσε, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Οι δύο νέοι σταθμοί του Μετρό στο Περιστέρι και την Ανθούπολη, θα αλλάξουν δραστικά προς το καλύτερο την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Για να γίνει όμως αυτό, είναι ανάγκη να αναμορφωθεί ο συγκοινωνιακός χάρτης και των περιοχών που βρίσκονται κοντά σε Μετρό, ώστε οι κάτοικοί τους να αποκτήσουν πρόσβαση στους σταθμούς μέσω λεωφορειακών γραμμών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ίλιον που οι λεωφορειακές γραμμές του δεν συνδέονται με τους νέους σταθμούς και χρειάζεται επανασχεδιασμός», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης
Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι « η έλλειψη αυτή απασχολεί τους κατοίκους και έχει επισημανθεί από τη δημοτική αρχή η οποία έχει ζητήσει την επαναχάραξη λεωφορειακών γραμμών. Πρέπει να τονιστεί ότι η βελτίωση της καθημερινότητας και των συνθηκών μετακίνησης των πολιτών της περιοχής του Ιλίου εξαρτάται αποκλειστικά από την συγκοινωνιακή  σύνδεση  της περιοχής με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Είναι, επομένως, ανάγκη να επανεξεταστεί συνολικά και να βελτιωθεί κατά το δυνατόν ο συγκοινωνιακός χάρτης της περιοχής ώστε οι λεωφορειακές γραμμές του Ιλίου να συνδέουν τους νέους σταθμούς του Μετρό με την πλατεία Γ. Γεννηματά στο κέντρο της πόλης ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες».