Ζητούν έκτακτη βοήθεια στους Δήμους της Δυτ. Αττικής για τις πρόσφατες πλημμύρες

katastrofes apo plimmires

Την οικονομική ενίσχυση των Δήμων της Δυτικής Αττικής προκειμένου να προβούν στην αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες της 22ας Φεβρουαρίου , ζητεί από τους συναρμόδιους υπουργούς για το θέμα αυτό , βουλευτής της ΔΗΜΑΡ , Βασίλης Οικονόμου .

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου , οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής καλούνται να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα και επιπρόσθετα προβλήματα που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα « σε μια χρονική περίοδο που τα έσοδα τους έχουν περιοριστεί σημαντικά και μετά βίας ανταποκρίνονται στις βασικές τους υποχρεώσεις. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στα έκτακτα έξοδα αποκατάστασης των ζημιών» , υπογραμμίζει.

Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι « αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πόσο ανέτοιμη και ανοχύρωτη είναι η Αττική απέναντι στα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα. Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν στα οδικά δίκτυα των Δήμων της Δυτικής Αττικής καθώς δρόμοι πλημμύρισαν, νερά μπήκαν σε υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων, φρεάτια βούλωσαν, ρέματα σχηματίστηκαν, ποτάμια φούσκωσαν με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου , « η πρωτοφανής βροχόπτωση ανέδειξε για άλλη μια φορά την έλλειψη των αντιπλημμυρικών έργων αλλά και την αδράνεια των αρμόδιων φορέων στην λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων πολιτικής προστασίας».