Κυρ. Μητσοτάκης: «Ανησυχούν οι πολίτες Μοσχάτου – Ταύρου για την απομάκρυνση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ»

mitsotakis kyriakos

Την αναστάτωση και τον προβληματισμό που έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Μοσχάτου και του Ταύρου το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ από την περιοχή, επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε έναν Δήμο με πάνω από 60.000 κατοίκους εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα πριν από λίγο διάστημα υπέστησαν και την απομάκρυνση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ από τον Δήμο τους», τονίζει στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν διαφωνεί με τις προσπάθειες του υπουργείου για νοικοκύρεμα των υποδομών υγείας και για την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων, ωστόσο είναι ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη και οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να πληροφορηθεί από τον υπουργό Υγείας αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η παραμονή των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο Μοσχάτο και τον Ταύρο ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους που κατοικούν στην περιοχή.

Ολόκληρη η ερώτηση του βουλευτή Β΄Αθηνών της ΝΔ ,προς τον υπουργό Υγείας, είναι η εξής:

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Μοσχάτου και του Ταύρου το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ από την περιοχή. Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε έναν Δήμο με πάνω από 60.000 κατοίκους εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα πριν από λίγο διάστημα υπέστησαν και την απομάκρυνση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ από τον Δήμο τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε πρόσφατα την έντονη ανησυχία του για αυτό το ενδεχόμενο με σχετικό ψήφισμα ενώ το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και στον τοπικό τύπο.

Κανείς δεν διαφωνεί με τις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για νοικοκύρεμα των υποδομών υγείας και για την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων ειδικά στην εξαιρετικά δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που διανύουμε. Είναι ανάγκη όμως να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών και να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας και να εξετάζονται και άλλες εναλλακτικές λύσεις σε συνεργασία με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να αποσαφηνιστεί από το Υπουργείο η πρόθεσή του όσον αφορά την παραμονή των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο Μοσχάτο και τον Ταύρο. Κατόπιν αυτών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας

Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η παραμονή των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο Μοσχάτο και τον Ταύρο ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους που κατοικούν στην περιοχή;