Με μεγάλα προβλήματα το Κέντρο Υγείας Αίγινας

MELAS-18_newsta

Το Κέντρο Υγείας Αίγινας εξυπηρετεί τους μονίμους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ανέρχονται σε 15.000 περίπου και, φυσικά, ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά πολύ τους θερινούς μήνες και ξεπερνά τις 50.000.

Γι αυτό πρέπει να λειτουργεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού.

«Δυστυχώς όμως», αναφέρει σ΄ερώτησή του , στη Βουλή , ο βουλευτής Α’ Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων , Παναγιώτης Μελάς , « τον τελευταίο καιρό έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα να έχουν υποβαθμιστεί οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας προς τους ασθενείς και αυτό το επισημαίνει και η Δημοτική Αρχή».

Όπως καταγγέλλει , από τους 5 οδηγούς ασθενοφόρου που απαιτούνται, υπηρετούν μόνο 4 και προβλέπεται, στις αρχές Απριλίου, ν’ αποχωρήσουν άλλοι δυο, λόγω συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με το βουλευτή , «η  έλλειψη αυτή θα προκαλέσει μεγάλα πρόβλημα στη μεταφορά των ασθενών, πράγμα που μπορεί να αποβεί εις βάρος ακόμη και της ζωής τους».

Επίσης,αναφέρει , « υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού, σε βαθμό ανησυχητικό για την περίθαλψη των ασθενών.Ακόμη έχει έλλειψη σε ειδικότητες ιατρών, όπως μικροβιολόγου, ΩΡΛ κλπ».

Γι αυτό, τονίζει , επιβάλλεται, προκειμένου να προστατευτεί η Υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού της Αίγινας, να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατόν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Αίγινας.