Να ακυρωθεί η  συμφωνία με την «Lamda Development» για το «Ελληνικό»  ζητεί το ΚΚΕ

 

αεροδρομιοελληνικου

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού

Την ιδιωτικοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να τοποθετηθεί στη δίκαιη διεκδίκηση για την άμεση ακύρωση της συμφωνίας παραχώρησης.

Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής :

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, προχώρησε στο «μνημόνιο συναντίληψης» ΤΑΙΠΕΔ – «Lamda Development», δηλαδή στην ιδιωτικοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, που χαιρέτισαν όλα τα κόμματα-συνεταίροι της στο 3ο μνημόνιο.

Η συγκυβέρνηση αφαιρεί από το λαό δημόσια περιουσία, την πρόσβαση και την αξιοποίησή της για τις λαϊκές ανάγκες για να την παραδώσει στα μονοπώλια.

Τα δημόσια έργα ύψους 1.5 δις ευρώ που παρουσιάζει η κυβέρνηση θα υπηρετούν τις ανάγκες του επενδυτικού σχεδίου στην περιοχή, δηλαδή τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι του λαού. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν, με αδρή χρηματοδότηση της εργοδοσίας από τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ, θα είναι με μισθούς πείνας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, με ημερομηνία λήξης. Οι όποιοι χώροι πρασίνου δημιουργηθούν θα ανήκουν στην ανάδοχο εταιρεία, που θα καθορίζει αν και σε τι θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και θα υπόκειται σε χρηματικό τίμημα, αποκλείοντας την πλειοψηφία των εργατικών λαϊκών στρωμάτων.

Το ίδιο αντιλαϊκές είναι και διάφορες προτάσεις που παραπλανούν ότι μπορεί δήθεν να υπάρξει «καλή ιδιωτικοποίηση», με διαφορετικό επενδυτικό σχέδιο, για να αποδεχτεί τελικά ο λαός την παράδοση της έκτασης στους ομίλους.

Η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ποιους ωφελεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, τι πραγματικά εννοεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη «δίκαιη ανάπτυξη».

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή:

Στη δίκαιη λαϊκή διεκδίκηση: Να ακυρωθεί άμεσα η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ- Lamda Development; Να παραμείνει όλος ο χώρος του Ελληνικού (παραλία, αεροδρόμιο, πρώην αμερικανική βάση) δημόσια περιουσία και το δημόσιο να αναλάβει την κατασκευή, τη διαχείριση, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης μητροπολιτικού πάρκου ανοιχτού στο λαό με όλες τις απαιτούμενες υποδομές, πνεύμονας πρασίνου, κέντρο αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες όλης της Αττικής;».