Να γίνουν διευκολύνσεις για τη σύνδεση των κατοικιών του Θριασίου με τον βιολογικό

kel MaketaThriasiou

Διευκολύνσεις για τους κατοίκους του Θριασίου Πεδίου ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων του Ασπροπύργου  , ζητεί ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου , μ΄ερώτησή του , προς τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Ήδη , ως γνωστόν ,ο Περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Σγουρός , έχει ζητήσει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορέσει η Περιφέρεια Αττικής να χρηματοδοτήσει τις συνδέσεις , τις οποίες στη συνέχεια θα αποπληρώνουν σταδιακά οι κάτοικοι.

Ο βιολογικός καθαρισμός του Θριασίου Πεδίου, ένα ακόμη σημαντικό έργο της Περιφέρειας Αττικής και προυπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ,  έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2012 .

Στον συγκεκριμένο βιολογικό καταλήγουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό λύματα από τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Μάνδρα και την Μαγούλα.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ , αν και εκκρεμούν ακόμα κάποια έργα κυρίως σε ότι αφορά το αποχετευτικό δίκτυο των πόλεων και μέρος του δευτερεύοντος δικτύου κυρίως σε τμήμα του Δήμου Ελευσίνας όπου και ανακαλύφθηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, το κυρίαρχο πρόβλημα εντοπίζεται στην αδυναμία της πλειοψηφίας των κατοίκων να ανταποκριθούν στο κόστος του παγίου σύνδεσης με το βιολογικό.

Η πραγματικότητα αυτή, τονίζει ,  είναι δύσκολο να ανατραπεί με δεδομένο ότι στους Δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλίας και Ασπροπύργου, τα ποσοστά της ανεργίας αυξάνονται ραγδαία λόγω και της αποβιομηχάνισης που προκαλεί στην περιοχή η οικονομική κρίση.

Προκειμένου λοιπόν να μπορέσουν οι κάτοικοι να συνδεθούν και άρα να επωφεληθούν από το σημαντικό αυτό έργο πρέπει να υπάρξει κατά τη γνώμη μας παρέμβαση ώστε να μειωθεί το πάγιο σύνδεσης και να κατανεμηθεί σε εύλογες δόσεις, αναφέρει ο κ. Οικονόμου.