Να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Κορωπίου ζητά η Χριστοφιλοπούλου

Να αναθεωρήσει την απόφασή και να μην προχωρήσει σε κατάργηση των ΔΟΥ στην Αττική ζητά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , Εφη Χριστοφιλοπούλου.Αφορμή για την ερώτηση της ήταν η επικείμενη κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου.

Με ερώτηση της , προς τον υπουργό Οικονομικών , Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζητά τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε η κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου και αναφέρει :

Στο σχέδιο που επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στο πλαίσιο ανακατατάξεων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), εντάσσεται η κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου και η συγχώνευσή της στη ΔΟΥ Παλλήνης.

Η έκταση και ο πληθυσμός του Δήμου Κρωπίας σε συνδυασμό με το πλήθος των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτόν καθιστά απολύτως αναγκαία τη λειτουργία της ΔΟΥ στο Κορωπί. Η ΔΟΥ Κορωπίου εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό Δήμων στην περιοχή των Μεσογείων και γενικότερα της Ανατολικής Αττικής, ενώ παράλληλα στις δομές της έχουν ενσωματωθεί οι ΔΟΥ Λαυρίου και Κέας.

Η επικείμενη κατάργηση και συγχώνευση της Εφορίας Κορωπίου με την ΔΟΥ Παλλήνης θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και θα υποβάλλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους που, εκτός των άλλων, θα έχουν και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και σπατάλη χρόνου προκειμένου από το Κορωπί και τα Μεσόγεια να φθάσουν στην Παλλήνη.

Η επικείμενη συγχώνευση θα επιφέρει μείωση του αριθμού των εργαζομένων από τους 119 στους 100. Είναι σαφές πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία των πολιτών και φυσικά θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ίδιας της ΔΟΥ.

Όπως αναφέρεται και στην από 22-02-2018 Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων, η λύση για τα προβλήματα των υπηρεσιών δεν θα επέλθει με τη συρρίκνωσή τους”.

Επίσης τονίζει ότι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής απαιτεί δυνατές, ενισχυμένες και επαρκώς στελεχωμένες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Σημειώνει ότι , η ΔΟΥ Παλλήνης είναι ήδη επιφορτισμένη με έναν μεγάλο όγκο εργασιών και η επικείμενη μεταφορά της ΔΟΥ Κορωπίου θα προκαλέσει τη μαζική υπολειτουργία της δομής. Τέλος καταγγέλλει ότι για την απόφαση κατάργηση των ΔΟΥ δεν είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνικές και με τους εργαζόμενους σ΄αυτές.