Να μην καταργηθεί το Γ.Ν. Άμφισσας

MELAS-18_newsta

Πρoβλήματα στους κατοίκους της περιοχής δημιουργεί η κατάργηση της αυτόνομης λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου  Άμφισσας και η διασύνδεσή του με το Γ.Ν. Λαμίας και Γ.Ν. Καρπενησίου.
Αυτό επισημαίνει σ΄ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή , ο βουλευτής των ΑΝΕΛ , Π. Μελάς .
Το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ως αυτόνομο ΝΠΔΔ. Είναι το μοναδικό Νοσοκομείο του Νομού Φωκίδας το οποίο εξυπηρετεί περίπου 35.000 μονίμους κατοίκους, καθώς επίσης και επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, των Δελφών κ.α. περιοχών του Νομού.
Σύμφωνα με τον κ. Μελά , «η  πρόσφατη απόφαση για τη διασύνδεσή του με το Γ.Ν. Λαμίας και το Γ.Ν. Καρπενησίου, οδηγεί με βεβαιότητα στην υπολειτουργία και την υποστελέχωσή του, με επιπτώσεις στην Υγεία των πολιτών.
Οι κάτοικοι του Νομού Φωκίδας, λόγω του δύσβατου οδικού δικτύου με τους μεγάλους ορεινούς όγκους, αλλά και των κακών καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα το χειμώνα, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, αλλά και σημαντικό οικονομικό κόστος για τη μετακίνησή τους σε άλλα Νοσοκομεία, αφού τα κοντινότερα (Λαμίας-Λειβαδιάς) απέχουν τουλάχιστον 80 χλμ. από τον τόπο διαμονής τους.
Επιπλέον, με την απόφαση διασύνδεσης, ορίζεται η μείωση των διαθέσιμων κλινών (από 132 σε 80), η μείωση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου κατά 40% καθώς και η κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων και θέσεων. Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, υπάρχουν, στις περισσότερες κλινικές σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων. Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για αναβάθμιση των παρεχομένων Υπηρεσιών Υγείας στο Νομό Φωκίδας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει το ακριβώς αντίθετο.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση του αριθμού των πολιτών που επισκέπτονται σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας να στελεχωθεί με νέο προσωπικό και να παραμείνει αυτόνομο, ώστε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες του Νομού».
Ο κ. Μελάς καλεί  τον  υπουργό Υγείας όχι μόνο  να ανακαλέσει την απόφαση για τη διασύνδεση του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, ώστε να συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία του αλλά και να προβεί σε άμεσες προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ,  σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.