Πιέζει ο Κωνσταντινόπουλους τη ΔΕΗ για την καστασκευή δρόμου στην Λίμνη του Λάδωνα

konstantinopoulos odysseas-boul arkadias

Την υλοποίηση της δέσμευσης που έχει αναλάβει η ΔΕΗ για τη χρηματοδότηση της βελτίωσης του οδικού δικτύου της παραλίμνιας περιοχής  της λίμνης του Λάδωνα , ζητεί ο βουλευτής  Αρκαδίας  του ΠΑΣΟΚ , Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος .

Σ΄επιστολή του , προς τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ,  Αρθούρο Ζερβό , του  τονίζει ότι τον Μάρτιο του 2010, ύστερα από επίσκεψη αντιπροσωπείας της Βουλής στη λίμνη του Λάδωνα, τέθηκε ένα χρονοδιάγραμμα δράσεων για την αξιοποίηση της περιοχής. Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής άμεσα κοινοποίησε το πόρισμα της, «Ένα Σχέδιο για την Περιοχή της Λίμνης του Λάδωνα».

Και του υπενθυμίζει ότι « κατόπιν πρότασης μου, με την υπ αριθμ.134/22.09.2010 απόφαση ΣΔΑΕΔ, η εταιρία σας (ΔΕΗ) ενέκρινε χρηματοδότηση στον πρώην Δήμο Κλείτορος με το ποσό των 250.259,25 ευρώ για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την μελέτη «Βελτίωση του Οδικού Δικτύου Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς – Μυγδαλιά».

Σήμερα , ανφέρει , « ο πρώην Δήμος Κλείτορος είναι, πλέον, μέρος του Δήμου Γορτυνίας, βάσει Ν. 3852/10 και η βελτίωση του οδικού δικτύου της παραλίμνιας περιοχής είναι σημαντικό κομμάτι μιας προσπάθειας που μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα» και του επισημαίνει , « μετά από συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με το Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ι. Γιαννόπουλο και εσάς συμφωνήσαμε το εγκεκριμένο ποσό να ενταχθεί στα προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή ενός τμήματος του δρόμου».

Καταλήγει δε αναφέροντας , « σε συνέχεια, λοιπόν, της επιστολής του δημάρχου Γορτυνίας, κ. Ιωάννη Γιαννόπουλου με ημερομηνία 02.11.2012, θα ήθελα δια της παρούσης να σας υπενθυμίσω το θέμα «Βελτίωση του Οδικού Δικτύου Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς – Μυγδαλιά», το οποίο αποτελεί ζήτημα καίριας σημασίας και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Γορτυνίας.  Κλείνοντας, θα ήθελα μια ενημέρωση από πλευράς σας για το πού βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση».