Σύμβουλος του ΥΠΕΣ για τα ανθρώπινα δικαιώματα με «αμφιλεγόμενες θέσεις» για το ναζισμό;

 yp.-eswterikwnΣοβαρά ερωτήματα εγείρει η τοποθέτηση του Ι. Κωτούλα σε θέση συμβούλου στο ΥΠΕΣ ,  τονίζουν σ΄ανακοίνωσή τους , οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Κατά τους Οικολόγους –Πράσινους , « η επιλογή του Ι. Κωτούλα για τη συγκεκριμένη θέση συνιστά καίριο πλήγμα στη δημοκρατία και τον πολιτισμό».

Και ζητούν από τους πολιτικούς φορείς που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να μη νομιμοποιήσουν με την ανοχή τους «τον εκφασισμό Πολιτείας και Κοινωνίας και να προασπίσουν, παρεμβαίνοντας άμεσα, την ήδη παραπαίουσα και εύθραυστη δημοκρατία μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, καταγγέλλουν την «  κλιμακούμενη τάση της κυβέρνησης για επιλογή προσώπων με αμφιλεγόμενες και ακραίες απόψεις, προς πλήρωση νευραλγικών θέσεων», η οποία , υποστηρίζει , «καταδεικνύει τη δρομολογημένη επικίνδυνη στροφή προς φοβικές και μισαλλόδοξες πολιτικές».

«Η τοποθέτηση του Ιωάννη Κωτούλα, συγγραφέα πονημάτων στα οποία η ναζιστική θηριωδία υποβαθμίζεται και το ολοκαύτωμα σχετικοποιείται, στη θέση Συμβούλου του αναπληρωτή Υπουργoύ Εσωτερικών για θέματα ιθαγένειας, επικυρώνει την όλο και αυταρχικότερη μετατόπιση της κυβέρνησης ειδικά σε ζητήματα που άπτονται της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ,  αναφέρουν.
Οι Οικολόγοι –Πράσινοι , επισημαίνουν ότι « ακραίες, περιθωριακές μέχρι πριν μερικά χρόνια, απόψεις φαίνεται πως σταθερά και με συνέπεια εμφιλοχωρούν στις κυβερνητικές πολιτικές και στον από αυτές εκπορευόμενο πολιτικό λόγο, νομιμοποιούνται και αποκτούν θεσμική έκφραση μέσω των υποστηρικτών τους όταν αυτοί κατέχουν θέσεις κρατικών αξιωματούχων».