Την …επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

STRATOULIS SYRIZA

Συνάντηση με πανελλαδική αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων και μέλη της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατουλης, Γιάννης Αμανατίδης και Γιάννης Σταθάς.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν στην αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων ότι στηρίζουν όλες τις μορφές του αγώνα τους (κινηματικές, νομικές, πολιτικές) για να μην περάσουν σε διαθεσιμότητες που είναι ο προθάλαμος για τις απολύσεις τους. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση, γιατί την ίδια στιγμή που οδηγεί τους σχολικούς φύλακες σε διαθεσιμότητες-απολύσεις αναγνωρίζει την αναγκαιότητά του έργου τους, μέσω δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας, που διευκρίνισε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης των σχολείων θα προχωρήσουν σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου (ενός χρόνου) μέσω προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ, που σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν στους σχολικούς φύλακες ότι θα καταθέσουν στη Βουλή τροπολογία για να αναγνωριστεί πλήρως ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ο χρόνος προϋπηρεσίας τους από την πρώτη ημέρα εργασίας τους. Ταυτόχρονα τους ενημέρωσαν για την ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διατυπωθεί και σε πρόταση νόμου του, που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του, ότι εφόσον συμμετέχει σε αριστερή κυβέρνηση, αυτή θα επαναπροσλάβει, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, όσους και όσες απολύθηκαν από το Δημόσιο με βάση μνημονιακές ρυθμίσεις για εργασιακή εφεδρεία, διαθεσιμότητα, κινητικότητα και με όποιο άλλο παράνομο και καταχρηστικό τρόπο».