Τριτοκοσμικές καταστάσεις στη Β΄ Παθολογική του Νοσοκομείου Βόλου

μπουκωρος

 

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ Χρ. Μπουκώρος  για τη δραματική κατάσταση στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου
Στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής της ΝΔ , επισημαίνει τα εξής :
Στην επίκαιρη ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Επανέρχομαι στο ζήτημα της λειτουργίας της Β´ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου για την οποία το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί πλήρως. Η όλη κατάσταση στη συγκεκριμένη κλινική , σύμφωνα με τους εργαζόμενους, παραπέμπει σε τριτοκοσμικές εικόνες.
Οι δίκλινοι θάλαμοι έχουν μετατραπεί σε τρίκλινους , με αποτέλεσμα να θυμίζουν κονσερβοκούτι, ενώ πρόσφατα οι γιατροί αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν περιστατικό ανακοπής αφού ήταν αδύνατο να χωρέσουν τα μηχανήματα ανάνηψης χωρίς να προηγηθεί η μετακόμιση των κλινών στο διάδρομο .Οι γιατροί αναγκάστηκαν κυριολεκτικά να πηδήξουν πάνω από τα κρεβάτια των ασθενών.
Το πιο επικίνδυνο , όμως, είναι οι δύο μονόκλινοι θάλαμοι μόνωσης έχουν μετατραπεί σε δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, με αποτέλεσμα ασθενείς που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα να συγχρωτίζονται στον ίδιο θάλαμο με άλλους ασθενείς.
Επίσης, στη Β´ Παθολογική λειτουργεί μόνο μια τουαλέτα για σαράντα (40)ασθενείς και το σύνολο του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και για τους συνοδούς ασθενών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Β΄ παθολογική νοσηλεύονται σε μηνιαία βάση περίπου 700 ασθενείς.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. υπουργός:

1) Πως θα αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα της κλινικής
2) Μελετάει το υπουργείο το ενδεχόμενο διαφορετικής χωροθέτησης της συγκεκριμένης κλινικής;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.