Χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση το Νοσοκομείο Νικαίας

kratiko_nikaias1Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας , Ανδρέα Λυκουρέντζο για τα προβλήματα λειτουργίας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας- Πειραιά κατέθεσε η βουλευτής Β Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη ζητώντας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου που δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό τακτικών και έκτακτων περιστατικών σε ολόκληρη τη χώρα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα περιστατικά έχουν αυξηθεί εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, αφού μεγάλο μέρος του πληθυσμού προσφεύγει πλέον στο νοσοκομείο για πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.
Η κυρία Γιαννακάκη, επισημαίνε ότι το νοσοκομείο υποφέρει από τεράστια έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς με ιδιαίτερη ένταση στο νοσηλευτικό προσωπικό. Να σημειωθεί ότι αυτό θα επιδεινωθεί με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις. Ήδη η ασφάλεια ειδικά στις βραδινές βάρδιες είναι οριακή ενώ παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στην εκτέλεση των χειρουργείων. Οι εφημερίες του ιατρικού προσωπικού υπεχρηματοδοτούνται πλέον, ενώ υπάρχουν οφειλόμενα κονδύλια σε απολαβές του προσωπικού ήδη από το 2011.
Το νοσοκομείο  συγχωνεύτηκε με το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Αγίας Βαρβάρας) με τη χρηματοδότηση παρόλα αυτά να μειώνεται.