Όχι Χριστοφιλοπούλου  στη συγχώνευση των ΔΟΥ Αχαρνών και Αγ.Αναργύρων

 

Στο σχέδιο που επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στο πλαίσιο ανακατατάξεων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), εντάσσεται η κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών και η συγχώνευσή της στη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη , Έφη Χριστοφιλοπούλου , ζητά την ακύρωση  της κατάργησης της ΔΟΥ Αχαρνών , επισημαίνοντας τα εξής:

« Ο  Δήμος Αχαρνών έχει έκταση 149 km² με πληθυσμό περίπου 120.000 και σε συνδυασμό με το πλήθος των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτόν καθιστά απολύτως αναγκαία τη λειτουργία της ΔΟΥ στις Αχαρνές.

Η επικείμενη συγχώνευση των δύο ΔΟΥ θα επιφέρει και μείωση του  αριθμού των εργαζομένων από 117 σε 100. Είναι σαφές πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία των πολιτών και φυσικά θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ίδιας της ΔΟΥ στους Αγίους Αναργύρους στην οποία έχουν ενσωματωθεί και άλλες ΔΟΥ όμορων Δήμων στο παρελθόν όπως η ΔΟΥ  Άνω Λιοσίων και Ιλίου».

Επίσης υπογραμμίζει ότι «η μάχη κατά της φοροδιαφυγής απαιτεί δυνατές, ενισχυμένες και επαρκώς στελεχωμένες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και η  ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων είναι ήδη επιφορτισμένη με μεγάλο όγκο εργασιών και η επικείμενη μεταφορά της ΔΟΥ Αχαρνών θα προκαλέσει τη μαζική υπολειτουργία της δομής».