20.9 C
Athens


Ο γγ της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ αντιτάχθηκε σθεναρά στο νέο ευνουχισμό από αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων , όπως προβλέπει το νέο ν/σ


Ο δήμαρχος Νικαίας -Ρέντη , Γιώργος Ιωακειμίδης , ο οποίος θεωρεί ότι δεν ήταν απαραίτητο προληπτικά να είχαν υποβληθεί σε τεστ κορωνοιού οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς

Με κρούσματα κορωνοιού σχολεία του δήμου Αθηναίων


Πέντε μόλις ημέρες πέρασαν από την έναρξη της νέας σχολικής και ήδη καταγράφονται τα πρώτα κρούσματα κορωνοιού σε σχολεία του δήμου Αθηναίων .
Συγκεκριμένα πέντε σχολεία έχουν ήδη μπει στη σχετική λίστα και τα τμήματα που εντοπίστηκε ασθενής με κορωνοιό « έκλεισαν» για αρκετές ημέρες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας πρόκειται για το 89ο Δημοτικό Σχολείο , του οποίου το τμήμα Β2 έκλεισε έως την 1 Οκτωβρίου, Μέχρι τότε έκλεισαν επίσης το τμήμα ΣΤ1 του 24ου Δημοτικού και τα τμήμα Β2 και Β3 θετικής κατεύθυνσης του 18ου Λυκείου. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου έκλεισε το Γ3 του 19ου Λυκείου και το Α2 του 38ου Γυμνασίου .

Κ. Αγοραστός : 8000 σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν στη Θεσσαλία

Για τις εικόνες καταστροφής στην περιφέρεια μετά την επέλαση του φονικού κυκλώνα μίλησε στον Αθήνα 9.84, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν θυμίζει το χθες. Πρόκειται για ένα καιρικό φαινόμενο που είχε μοναδική ένταση και σφοδρότητα, υπάρχουν χωριά πλέον που δεν τα αναγνωρίζεις»
‘Έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές και απώλειες στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και εκτίμησε πως τα «πλημμυρισμένα σπίτια και οι επιχειρήσεις μπορεί να φτάσουν τις 8.000»
Για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων ο κ Αγοραστός τόνισε: «τώρα απαιτούνται ταχύτητα, απλοποίηση των διαδικασιών και αυτοματοποίηση των ενεργειών ώστε να υπάρξει γρήγορο αποτέλεσμα στην αποκατάσταση των ζημιών»

Σ.Δανιηλίδης , δήμαρχος Συκεών –Νεάπολης : Το τεράστιο αυτό ποσοστό ανεργίας των γυναικών, το μεγαλύτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας

2,5 εκατομμύρια κυβικά νερού «έπνιξαν» την Καρδίτσα

Περισσότερα από 5000 ακίνητα έχουν πλημμυρίσει στην Καρδίτσα , από τον « Ιανό» και οι καταστροφή σ΄όλο το νομό είναι κυριολεκτικά Βιβλική!
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην πόλη της Καρδίτσας έπεσαν 138 τόνοι νερού (!) ανά στρέμμα , που είναι σε κανονικές συνθήκες ποσότητα βροχής 6 μηνών. Οι ποσότητες στο Μουζάκι ήταν 158 τόνοι νερού ανά στρέμμα.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Πανεπιστημίου , Ευθύμιο Λέκα ,όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ,ο όγκος νερού που έπεσε στην Καρδίτσα από τα πλημμυρισμένα ποτάμια υπολογίζεται σε 2,5 εκατομμύρια κυβικά νερού και έχουν πλημμυρίσει 5000 ακίνητα.Κάθε κυβικό νερού είναι …1000 λίτρα.

Κηρύχθηκε η Μακρακώμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε , ο δήμος Μακρακώμης της Φθιώτιδας , που επλήγη με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τον « Ιανό»και έχει πλημμυρίσει ενώ έχουν σημειωθεί πολλές κατολισθήσεις.
Την απόφαση έλαβαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει μέχρι την 18 Ιανουαρίου 2021.

Ζητούν να κηρυχθούν οι Σοφάδες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων και να αποφασίσει να ζητηθεί η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και την 2300/29-3-2016 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε η παράταξη « Δύναμη Ευθύνης» που είναι η μείζονα αντιπολίτευση.
Το αίτημα της σύγκλησης που υπογράφουν ο επικεφαλής της , Μπάμπης Παπαδόπουλος και οι άλλοι εννέα Δημοτικοί του Σύμβουλοι της παράταξης,Γιώργος Βασιλείου,Κώστας Βράκας ,Θανάσης Γκαντής,Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης ,Γιώργος Ηλιούδης.Δημήτρης Κλιάρης,Γιώργος Μπούκης, Φώτης Τσέλιος και Βασίλης Φαλούτσος, αναφέρει τα εξής :
«κ. Πρόεδρε
Επικαλούμενοι τις διατάξεις της παρ. 2 του άρ. 67 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει και σύμφωνα με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται σε συνεδρίαση εφόσον το ζητήσει εγγράφως το 1/3 των μελών του, ζητάμε την δια περιφοράς έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων εντός των επόμενων ωρών με θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Υποβολή αιτήματος του Δ. Σοφάδων για την κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
Όπως γνωρίζετε, τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών έχουν ήδη δημιουργήσει ανεπανόρθωτες και ανυπολόγιστες ζημιές στην πλειοψηφία των δημοτών μας. Υπάρχουν ήδη διαπιστωμένες ζημιές σε πολλές οικίες, επαγγελματικούς χώρους, επαγγελματικούς εξοπλισμούς και εγκαταστάσεις, αγροτικές παραγωγές κλπ. Δυστυχώς οι επικρατούσες συνθήκες δεν μας κάνουν καθόλου αισιόδοξους ότι αυτές οι διαπιστώσεις δεν θα επεκταθούν περισσότερο.
Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε επιβεβλημένη την κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο έκτακτος χαρακτήρας της αιτούμενης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου δικαιολογείται, δεδομένων των πρωτόγνωρων καιρικών συνθηκών που πλήττουν την περιοχή μας».

Σώθηκαν τρία άτομα στη Ν. Αγχίαλο .Σ΄επιφυλακή ο δήμος Βόλου

Αίσιο τέλος είχε η πολύωρη και δραματική επιχείρηση των συνεργείων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου και κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επικεφαλής τον διοικητή της, κ. Μητσογιάννη, για τον εντοπισμό και διάσωση τριών αντρών, που είχαν εγκλωβιστεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Αγ. Αθανάσιος της Νέας Αγχιάλου, σε θερμοκήπιο όπου εργάζονταν.
Με εντολή του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, που ενημερώνονταν συνεχώς για την επιχείρηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν σε ετοιμότητα μέχρι να απομακρυνθεί το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πράττος, που μετείχε σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, ευχαριστεί θερμά και τους τρεις εθελοντές, κατοίκους της περιοχής, που συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιχείρηση με τη γνώση της περιοχής και τη σωστή καθοδήγηση των συνεργείων.

Καταστροφές στο νομό Τρικάλων από τον « Ιανό». Ζητούν να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε πλήρη κινητοποίηση είναι ο Δήμος Τρικκαίων για τις επιπτώσεις πτυχών της κακοκαιρίας «Ιανός» στα νότια του Δήμου.
Από νωρίς το βράδυ σήμανε συναγερμός στην περιοχή των Μεγάλων Καλυβίων, λόγω υπερχείλισης παραποτάμων του Πηνειού και κυρίως του Πάμισου.
Με δεδομένα, την εντονότατη βροχόπτωση στην περιοχή και την εξαιρετικά πιο δύσκολη κατάσταση στους γειτονικούς Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου, ο Δήμος Τρικκαίων και η Πολιτική του Προστασία κινητοποιήθηκαν άμεσα, στοχευμένα και ουσιαστικά. Βασικό μέλημα, η προστασία ζωών, περιουσιών, καλλιεργειών, ζωικού κεφαλαίου, καθώς οι πλημμύρες είχαν αρχίσει να απειλούν το χωριό.
Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση με μηχανήματα και συντονισμό, ο οποίος εξελίχθηκε ως εξής:
– Από νωρίς το βράδυ άρχισε η συγκέντρωση μηχανημάτων και η επόπτευση της κατάστασης, με την κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού.
– Συνεδρίασε στις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020 το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Τρικκαίων, στο τ. Δημαρχείο Μ. Καλυβίων. Αντικείμενο της σύσκεψης, η ενίσχυση των μέτρων που είχαν ήδη ληφθεί από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής και η παροχή κάθε δυνατής προστασίας σε κατοίκους, αγρότες, επιχειρηματίες.
– Κύρια ενέργεια ήταν η δημιουργία αναχώματος, που απέτρεψε την επέκταση των νερών στο χωριό Μ. Καλύβια.
– Συντονίστηκαν οι ενέργειες για ενημέρωση των κατοίκων σε περίπτωση που χρειαζόταν κάποιας έκτασης εκκένωση οικιών. Μετά τη συνεδρίαση του ΣΤΟ, ενημερώθηκαν πόρτα πόρτα και με ντουντούκες οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια του χωριού για το ενδεχόμενο εκκένωσης. Η ΣΜΥ είχε ήδη διαθέσιμο όχημα για την περίπτωση που χρειαζόταν εκκένωση.
Στη σύσκεψη μετείχαν: Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης,
ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων Γιώργος Ζιώγας, ο αντιδήμαρχος τομέα Α του Δήμου Τρικκαίων Βασίλης Κρανιάς, ο Διοικητής της Π.Υ. Τρικάλων Πύραρχος κ. Δημ. Γαλάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Τρικάλων κ. Στέργιος Νίντος, εκπρόσωπος του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Τρικάλων, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων Θωμάς Παπασίκας, ο πρόεδρος της κοινότητας Μ. Καλυβίων Παν. Λαγάρας, καθώς και στελέχη του Δήμου.
– Με τη συνεργασία της ΠΕ Τρικάλων, 5 μηχανήματα έργου και 7 ανατρεπόμενα οχήματα δημιούργησαν ισχυρό φυσικό ανάχωμα στα νοτιοανατολικά των Μ. Καλυβίων, διαφυλάττοντας ζωές και περιουσίες.
– Μετά από 10ωρη συνεχή κινητοποίηση, αγωνία, προσπάθειες και σκληρή εργασία, ο συλλογικός σχεδιασμός και τα μέτρα που λήφθηκαν, απέδωσαν. Υπάρχουν πλημμυρισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο και αναφορές για απώλειες ζωικού κεφαλαίου.
Ο Δήμος Τρικκαίων ήδη υπέβαλλε αίτημα στην περιφέρεια Θεσσαλίας για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ταυτοχρόνως, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρικκαίων παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Με γιορτή ποδηλάτου τίμησε η Θήβα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με μία όμορφη εκδήλωση με θέμα το ποδήλατο γιόρτασε ο Δήμος Θηβαίων την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας.
Η Κεντρική Πλατεία της πόλης των Θηβών «ντύθηκε» με πολύχρωμα μπαλόνια και υποδέχθηκε ποδηλάτες όλων των ηλικιών, που έλαβαν μέρος στις ποδηλατάδες που διοργανώθηκαν με τη συμβολή του Συλλόγου Χιονοδρόμων, Ορειβατών και Ποδηλατών (ΣΧΟΠ) Θήβας.
Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν βόλτες με ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, προσφορά του καταστήματος toysstores.gr (Tweety-Αφοι Νικήτα) και να ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά τους.
Επιπλέον, διεξήχθη και εργαστήρι ποδηλάτου, με σκοπό τα παιδιά να αποκτήσουν χρήσιμες συμβουλές από ειδικούς για τον εξοπλισμό ή τα αξεσουάρ του και να μάθουν πως να ρυθμίζουν τις ταχύτητες, τα φρένα του, πως επιδιορθώνονται οι βλάβες στα λάστιχα ή πώς να επανατοποθετούν την καδένα.
Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η κλήρωση ενός Ηλεκτρικού Ποδηλάτου, ευγενική χορηγία της εταιρείας EDF Energy. Παράλληλα κληρώθηκαν και δώδεκα (12) ποδηλατικά κράνη, ευγενική χορηγία του toysstrores.gr.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δεν προωθεί μόνο τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης για την μείωση των εκπομπών ρύπων στο περιβάλλον αλλά και τον Εθελοντισμό!
Στην γιορτή ποδηλάτου συμμετείχαν είκοσι πέντε εθελοντές, η συμβολή των οποίων ήταν ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη, ώστε να πραγματοποιηθεί σε ασφάλεια για τους συμμετέχοντες η εκδήλωση (τήρηση των αποστάσεων, διανομή μασκών- αντισηπτικών, για τις δηλώσεις συμμετοχής, για την προετοιμασία της γιορτής, για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος κα).

8 κιλά προιόντων στον καθένα θα μοιράσει ο δήμος Κιλκίς


Διανομή προϊόντων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κιλκίς ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Κιλκίς την ερχόμενη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 έως τις 13:00 πίσω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ανδρέα Παπανδρέου 3).
Στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ θα διατεθούν:
1. Οδοντόκρεμα τεμάχια 2 – βάρος 200ml
2. Σαμπουάν τεμάχια 2 – βάρος 2,0 lt
3. Καθαριστικό υγρό γ.κ. τεμάχια 2 – βάρος 2,0 lt
4. Υγρό πιάτων τεμάχια 2- βάρος 2,0 lt
5. Σκόνη για πλύσιμο ρούχων τεμάχια 2 – βάρος 2,0 kg
Σύνολο κιλών: 8,20 κιλά.
Κάθε αίτηση που περιλαμβάνει τουλάχιστον 3 μέλη θα παραλάβει διπλή ποσότητα ΒΥΣ.
 Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους, στην περίπτωση που τα προϊόντα παραληφθούν αυτοπροσώπως.

 Εάν η παραλαβή γίνει από τρίτο άτομο, χρειάζεται εξουσιοδότηση και η αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Για το Δήμο Κιλκίς: 23413 52283, 23413 52284
Για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς : 23413 53604 , 23413-50154

Κλειστό λόγω κρούσματος κορωνοιού το Ειδικό Σχολείο Σαλαμίνας

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας σύμφωνα με την υπ’αρ. ΕΜΠ 15446/18.9.2020 απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει τεθεί σε αναστολή λειτουργίας έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 σε εκπαιδευτικό.
Η εκπαιδευτικός στις 12 Σεπτεμβρίου ενημέρωσε για την κατάσταση της την διεύθυνση του σχολείου προ της έναρξης της σχολικής χρονιάς και προ του αγιασμού. Την ίδια κιόλας ημέρα ο Δήμος προέβη σε απολύμανση όλου του σχολείου.
«Συνεπώς, όταν το σχολείο επαναλειτουργήσει, όλοι οι χώροι του θα είναι απολύτως ασφαλείς για τα παιδιά» τονίζει σ΄ανακοίνωση του , ο δήμος Σαλαμίνας Επισημαίνοντας ότι « έχει ήδη πράξει όσα απαιτούνται για την απόλυτη ασφάλεια των μαθητών» και ότι « σε συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς ο Δήμος μεριμνά και θα συνεχίσει να μεριμνά για την υγεία των μαθητών».

Ελάχιστα στην Ελλάδα τα νήπια σε προσχολικές δομές


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της ίδιας της Ευρωπαικής Ένωσης για τον αριθμό των νηπίων – κάτω των 3 ετών- στην Ελλάδα που φιλοξενούνται σε προσχολικές δομές.
Όπως , επισήμανε σ΄ερώτηση του , στην Ευρωβουλή , ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, είναι μόλις …8,9% !
Οι αιτίες είναι πολλές . Οι διαχρονικές ευθύνες του κράτους σ΄ότι αφορά τον κατάλληλο αριθμό σχετικών υποδομών , των δήμων τόσο ως προς αυτό αλλά και τη μη βελτίωση και αύξηση των υπαρχουσών, την εφαρμογή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ της επιλογής και χρηματοδότησης θέσεων στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς ανεξαρτήτως αν δεν έχουν καλυφθεί των δημοτικών δομών μέχρι τότε ακολουθούμενης πολιτικής και της στήριξης των ιδιωτικών παιδικών σταθμών κ.α
Τώρα μάλιστα και με το νεοσύστατο « θεσμό» τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» που προδικάζει την παιδοφύλαξη στο σπίτι της οικογένειας ή στο χώρο της «νταντάς» με τίτλο «σπουδών» τα ταχύρρυθμα σεμινάρια αντί των ολοκληρωμένων παιδαγωγικών σπουδών, προμηνύονται ακόμη …χειρότερα !


Αλεξ. Χρυσάφης , δήμαρχος : Η πόλη των Σερρών ομορφαίνει, εκσυγχρονίζεται, μεταμορφώνεται. Συνεχίζουμε

Τελευταία ΝέαNEWSTA