Δίνει στους Δήμους το « Αντ. Τρίτσης» ο Μανιάτης

 

Την πλήρη ευθύνη και διοίκηση του πάρκου topio_ao3 Αντώνης Τρίτσης,  αναλαμβάνουν οι  όμοροι Δήμοι Αγ. Αναργύρων- Καματερού  και Ιλίου .

Ο υπουργός Περιβάλλοντος , κ. Μανιάτης , μπροστά στην καταστροφική για το πάρκο ανικανότητα που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα οι τελευταίες διοικήσεις , ανακοίνωσε ότι κάνει πράξη το διαχρονικό αίτημα της Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας : Την απόδοση σ΄εκείνην της πλήρους ευθύνης της διαχείρισης και λειτουργίας του πάρκου , που είναι το μεγαλύτερο του Λεκανοπεδίου , μαζί με τους αντίστοιχους πόρους για τη συντήρησή του .

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε, σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο , με αποκλειστικό θέμα το  Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και στο οποίος συμμετείχαν επίσης : Η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Κώστας Τριάντης, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Νίκος Σαράντης, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Θωμάς Κοτσαμπάς, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, ο νέος Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρπας, οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου, Γιώργος Λιόσης και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω, Γιώργος Παπαδιάς, εκπρόσωπος του Δήμου Χαϊδαρίου και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) Ανδρέας Μποζίκας.

Στη σύσκεψη o Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, πρότεινε να μεταφερθεί η ευθύνη και διαχείριση του Πάρκου Τρίτση στον ΑΣΔΑ μαζί με πόρους που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του, πρόταση την οποία οι Δήμαρχοι αποδέχτηκαν ομόφωνα. Όπως τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης, είναι αναγκαίο η προστασία του περιβάλλοντος να γίνεται με τρόπο που διασφαλίζει το στόχο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή έχει σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και μέσα από αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζει ανταγωνιστικά και καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανοίγονται νέοι δρόμοι στην αξιοποίηση κονδυλίων μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου ΣΕΣ 2014-2020 και εξασφαλίζεται έτσι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν προκύψει στο παρελθόν, τόσο στο Πάρκο Τρίτση όσο και σε άλλους ανάλογους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Το επόμενο διάστημα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική διάταξη, η οποία θα δίνει οριστική λύση στο ζήτημα της λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση.»