Ήξεις –αφίξεις Βασιλόπουλου για τη μεταφορά μεταναστών στην Καλαμάτα

Δεν διαψεύδει απόλυτα το ενδεχόμενο μεταφοράς μεταναστών στην Καλαμάτα , ο δήμαρχος της πόλης κ. Βασιλόπουλος.
Ο κ. Βασιλόπουλος , σε δήλωση του, αναφέρει ότι « αυτή την στογμή» δεν υπάρχει τέτοια κυβερνητική πρόθεση αλλά φήνει ανοιχτό ένα τεράστιο …» παράθυρο».
Σε ρόλο « Πόντιου Πιλάτου», δεν αποκλείει να συμβεί τώρα κάτι τέτοιο, με πρωτοβουλία του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης , ισχυριζόμενος ότι ο Οργανισμός αυτό μπορεί να το πράξει …αυτόνομα (!) σε σχέση με την βούληση της κυβέρνησης ,ερχόμενος απευθείας σε συμφωνία με ξενοδοχεία .
Και στη « λογική» αυτή , ο κ. Βασιλόπουλος , το μόνο που θέτει στη δήλωση του ως όρο να μην εγκατασταθούν μετανάστες « στο κέντρο της Καλαμάτας».
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βασιλόπουλου ,έχει ως εξής :
«Για να μεταφερθούν μετανάστες σε μία περιοχή υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Ο ένας τρόπος είναι να μεταφερθούν με τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας, δηλαδή να υπάρχει ενημέρωση της Περιφέρειας, του Δήμου, των τοπικών φορέων, να υπάρχει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Ξεκάθαρα, η ενημέρωση από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, είναι πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση για την Καλαμάτα, αυτή τη στιγμή.
Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσα από το ΔΟΜ, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, όπου εκεί οι ΜΚΟ επικοινωνούν απ’ ευθείας με ξενοδοχεία, έρχονται σε συμφωνία, και ακολούθως μεταφέρουν μετανάστες. Πρέπει να τονιστεί, ότι οφείλουν κι αυτοί, να επικοινωνήσουν με την Περιφέρεια, το Δήμο, με τις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχουν περιπτώσεις, που προφανώς είναι απαγορευτικές. Στο κέντρο της Καλαμάτας, δεν μπορούμε για παράδειγμα να έχουμε μετανάστες».