Ναι μεν αλλά , ήταν η στάση της διοίκησης του ΟΑΕΔ, απέναντι στις σημαντικές προτάσεις που της κατέθεσε , ο δήμαρχος Νεάπολης –Συκεών , Σίμος Δανιηλίδης , σε συνάντηση που είχε πρόσφατα μαζί της , με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ).
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της επέκτασης του προγράμματος «Πλησίον της Σύνταξης» για ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, οι οποίοι μπορούν και απορροφούνται πλέον από τους δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Ο κ. Δανιηλίδης,ζήτησε τη χρονική επέκταση του , από 1+1 έτη που ισχύει σήμερα σε 3+1 έτη. Γιατί , όπως πολύ σωστά , σημείωσε , με τη σημερινή διάρκεια του προγράμματος , «ένας 60χρονος, με χαμηλά προσόντα μάλιστα, που θα πιάσει δουλειά για 1+1 χρόνο, στα 62 του πάλι θα είναι άνεργος και ως εκ τούτου κανείς δεν θα του προσφέρει θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα» έως ότου συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος σύνταξης του .
Ποια ήταν ως προς αυτό , η απάντηση του διοικητή του ΟΑΕΔ; Συμφωνούμε αλλά δεν έχουμε χρήματα.
Ίδια ήταν επίσης η απάντηση στην πρόταση του, για τη δημιουργία και θέσπιση εξειδικευμένων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τους δήμους για τις νέες ηλικίες 18-40 ετών, είτε πρόκειται για νέους πτυχιούχους, οπότε αντιμετωπίζουμε το τραγικό φαινόμενο της μαζικής φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, είτε πρόκειται για ανέργους χαμηλών προσόντων.