Απίθανα και όμως αληθινά , όσα συμβαίνουν… εις τας Αθήνας

Όλα αυτά που εξακολουθούν να συμβαίνουν στη χώρα μας  και ιδιαίτερα στη Δημόσια Διοίκηση ,  μετά από μια τέτοια καταστροφική κρίση και τόσο σκληρά Μνημόνια , κάνουν όλο και περισσότερους να πιστεύουν πλέον ότι δεν υπάρχει « σωτηρία» γι αυτόν τον τόπο.

Την στιγμή λοιπόν που καταγγέλλεται –και πολύ σωστά- ότι οι δήμοι και ιδιαίτερα σε νευραλγικούς τομείς όπως η καθαριότητα έχουν αποψιλωθεί και το υπάρχον προσωπικό ουδόλως επαρκή , ο δήμος Αθηναίων τι λέτε να κάνει;

Έχει 403 εργαζόμενους , στους οποίους από ολιγωρία των υπηρεσιακών παραγόντων δεν τους έχει εγκρίνει να εργάζονται νυχτερινά, αργίες και Σαββατοκύριακα . Ναι καλά διαβάσατε. Τετρακόσιοι και πλέον εργαζόμενοι δεν αξιοποιούνται μέχρι σήμερα επειδή οι αρμόδιοι «αναρμόδιοι» περί άλλων τυρβάζουν. Και σε πολλές γειτονιές έτσι της πρωτεύουσας δεν γίνεται αποκομιδή εκείνες τις ημέρες.

Συγκεκριμένα , όπως κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο , γραμματέας του Σωματείου Καθαριότητας ΕΕΔΑ του δήμου  πρόκειται για   221 νεοπροσληφθέντες  και άλλους 183 που παρέτειναν την παραμονή τους με δικαστικές αποφάσεις , όλοι τους οδηγοί και εργάτες καθαριότητας .

Και να πει κανείς ότι αυτό γίνετε επειδή δεν υπάρχουν  κονδύλια ; Όχι . Γιατί  λεφτά υπάρχουν στους κωδικούς του προυπολογισμού που αφορούν αυτή τη μισθοδοσία .

Τώρα λοιπόν θα πρέπει οι πολίτες των Αθηναίων ν α περιμένουν το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο , μετά από 15 μέρες  . Και αφού δεήσουν  ( χωρίς και αυτό να είναι απολύτως βέβαιο) οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες να αποστείλουν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ( άραγε θα τους ζητήσει εξηγήσεις για τη μέχρι τώρα ολιγωρία τους;) το σχετικό τους σημείωμα , αυτό να εισαχθεί ως θέμα και να ψηφισθεί . Κατόπιν και αφού γραφτεί η απόφαση να αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη. Και αφού δεν υπάρξει ένσταση ή απόρριψη , να επιστραφεί μετά από 15 μέρες στο δήμο , να κοινοποιηθεί στην αρμόδια υπηρεσία του , να βγουν οι βάρδιες και τότε  να αρχίσουν να εργάζονται νυχτερινά κλπ.

Δηλαδή καλά μέσα Ιούνη και …βλέπουμε .