Πτυχές , πολύ σοβαρές , για την « πανστρατιά» που σήμανε σ΄όλο τον κρατικό μηχανισμό προκειμένου να προωθηθεί σε χρόνο dt το έργο –«κορωνίδα» του δημάρχου Αθηναίων , Κώστα Μπακογιάννη και πως το κράτος μπορεί να « δουλέψει» αν το « θέλει» η εκάστοτε κυβέρνηση , αποκάλυψε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο επικεφαλής της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής και πρώην περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Σγουρός.
Άφωνοι τον άκουγαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου , για όσα …πρωτάκουστα σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα και τους ρυθμούς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης , τους περιέγραφε, ενώπιον παρακαλώ και του ίδιου του κ. Μπακογιάννη , που παρίστατο στη συνεδρίαση.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Σγουρός ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ:
• Συνεδρίασε η πολυμελής Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας έναντι του Covid-19, εξέδωσε και επικύρωσε το πόρισμα – γνώμη της,
• την κοινοποίησε στο επισπεύδον Υπουργείο, το οποίο την ίδια ημέρα συνέταξε την ΚΥΑ,
• η οποία αφού προσυπογράφηκε από όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες τεσσάρων υπουργείων μεταξύ των οποίων διακινήθηκε,
• υπεγράφη αυθημερόν και από τους τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς,
• ελέγχθηκε αρμοδίως από τη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων της Προεδρίας της Κυβέρνησης
• και δημοσιεύθηκε την ίδια επίσης ημέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
«Εάν όλες οι υποθέσεις των πολιτών αντιμετωπίζονταν με την ίδια λογική δεν θα υπήρχε γραφειοκρατία στην Ελλάδα», σχολίασε πολύ σωστά ο κ. Σγουρός .
Αλλά βλέπετε όλες οι υποθέσεις δεν έχουν « μπάρμπα από την Κορώνη» και μάλιστα τέτοιον… « μπάρμπα» έστω εκ Χανίων , που διαθέτει ο κ. Μπακογιάννης , προσθέτουμε εμείς.