Γιατί αυξήθηκαν τόσο τα χρωστούμενα κ. Κωνσταντάτο;

Ενοίκια …χρόνων χρωστά τελικά στο δήμο Αργυρούπολης- Ελληνικού , ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται το δημοτικό αναψυκτήριο, (καφέ – εστιατόριο), στο λόφο Τρουμπάρι.
Μάλιστα , όπως καταγγέλλει , σ΄ανακοίνωση της , η παράταξη «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης» του πρώην δημάρχου , Χρήστου Κορτζίδη, παρά τις τεράστιες αυτές οφειλές , « ο επιχειρηματίας που το εκμεταλλεύεται απλώνεται και σε άλλες δραστηριότητες στο δήμο μας, όπως πχ το κυλικείο στο δημοτικό κοιμητήριο Αργυρούπολης».
Ενώ προσθέτει , ότι στο συγκεκριμένο αναψυκτήριο, « συχνά διοργανώνονται φιλικές τοπικές πολιτικές, παραταξιακές και προσωπικές εκδηλώσεις – δεξιώσεις»
Σύμφωνα λοιπόν με την παράταξη του πρώην δημάρχου , η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε προβείσε ρύθμιση χρεών της και το 2017 για οφειλή 51.689 ευρώ, η οποία τώρα έχει εκτοξευθεί στα … 111.745.ευρώ!
«Φαίνεται, τονίζει , ότι το πρόβλημα, που αφορά χρέη όχι μόνο από το Τρουμπάρι, που φαίνεται να συσσωρεύτηκαν σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, είναι συνεχές και διογκούμενο».
Τελικά τι συμβαίνει με αυτό που η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει ως “στολίδι” και επίτευγμα της,
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της , η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας , « με την 135/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου εγκρίθηκε η ρύθμιση χρεών του εν λόγω επιχειρηματία, ύψους 111.745 ευρώ (βασική οφειλή χωρίς προσαυξήσεις) σε έως και 100 δόσεις, με βάση τον ν. 4611/2019.
Είχε προηγηθεί λίγους μήνες πριν η 34/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία είχε εγκριθεί η ρύθμιση χρεών του ίδιου οφειλέτη, σε 24 δόσεις με βάση το ν. 4152/2013.
Στην ανωτέρω απόφαση αναφέρονται και άλλες προγενέστερες ρυθμίσεις χρεών του ίδιου οφειλέτη, οι όποιες απωλέσθηκαν για ουσιαστικούς ή τυπικούς λόγους!
Για την αναλυτική ενημέρωση μας επί του θέματος, καταθέσαμε ως παράταξη έγγραφα ερωτήματα προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Καληντέρη Γιώργο, με κοινοποίηση στην προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών».