“Δουλεύουν” τον Μώραλη , Δούρου- Γαβρίλης ;

 

Τελικά τι ισχύει;  Χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής , την ανέγερση σχολικών μονάδων , όπως υποστηρίζει η δημοτική παράταξη  του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά , το “Λιμάνι της Αγωνίας” ; Ή όχι , όπως “διαβεβαιώνει”  το δήμαρχο Πειραιά , Γιάννη Μώραλη , απορρίπτοντας τα σχετικά συνεχή αιτήματά του , ο Γιώργος Γαβρίλης , αντιπεριφερειάρχης Πειραιά  και στενότατος συνεργάτης της περιφερειάρχη και ηγετικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου ;

Φαίνεται τελικά ότι ούτε καν σ΄αυτό μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια και ξεκάθαρη θέση .

Διότι , όπως δήλωσε δημόσια στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο δήμαρχος Πειραιά , Γιάννης Μώραλης , απαντώντας στη σχετική κριτική της παράταξης του …ΣΥΡΙΖΑ , για ελλείψεις  σχολικών κτιρίων στον Πειραιά , κάθε φορά που το θέτει στον Αντιπεριφερειάρχη της κυρίας Δούρου , η απάντηση είναι “δεν χρηματοδοτεί η Περιφέρεια”.

Αντίθετα όμως με την ίδια τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  αυτό…δεν συμβαίνει  ! Τελικά δεν υπάρχει παγκοσμίως όμοιο “φαινόμενο” μ΄αυτούς. Διότι , όπως είπε ο Δημοτικός της Σύμβουλος , Δημήτρης Γκερλές , η  Περιφέρεια Αττικής στο Αγκίστρι ανέλαβε την ανέγερση σχολείου. Ειδικότερα , σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ίδιας της Περιφέρειας,  την κατασκευή 6θέσιου Γυμνασίου – Λυκείου, δυναμικότητας 180 μαθητών,προϋπολογισμού 2,95 εκατομμυρίων ευρώ με ΦΠΑ,

Και εμείς προσθέτουμε ακόμη μια πληροφορία στον κ. Μώραλη : Πριν λίγες ημέρες με τυμπανοκρουσίες πάλι η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την ανέγερση νέου σχολείου ΚΑΙ στη Νέα Μάκρη .

Για να μην τον κοροιδέψει  δε πάλι ( αν ισχύει η άρνησή του )  ο αντιπεριφερειάρχης , κ. Γαβρίλης , παλιά “ καραβάνα” στα συνδικαλιστικά , τον ενημερώνουμε ( τον κ.Μώραλη) για τη χρηματοδότηση: Η δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 11 («Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης»), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και πλέον έχει ενεργοποιηθεί στο 100% σε σχέση με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Έτσι , για να μην τον πιάνουν “Κώτσο’”