Ευτυχώς που υπάρχουν και οι… νεοδημοκράτες


Το κενό της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης στο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , έχουν « αναλάβει» να καλύψουν μέλη του , που ανήκουν στη νεδοημοκρατική παράταξη , η οποία έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κορυφαίο αυτό θεσμικό όργανο και το διοικεί με αμιγώς «γαλάζιο» προεδρείο.
Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση , κορυφαία στελέχη της « γαλάζιας» παράταξης ,κατέστησαν σαφές « έμπρακτα» ότι κάθε άλλο παρά θα είναι « ακούνητα , αμίλητα στρατιωτάκια» είτε του υπουργού Εσωτερικών είτε του προέδρου της ΚΕΔΕ.
Θωρακίζοντας το θεσμικό τους ρόλο και αρνούμενοι να πράττουν αντίθετα μ΄όσα έλεγαν και υποστήριζαν όταν έκαναν κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταστεί πραγματικός « εφιάλτης» για την ηγεσία της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Εσωτερικών.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο Δημοτικός Σύμβουλος , πρώην γενικός γραμματέας της ( επί προεδρίας Πατούλη), Γιάννης Μουράτογλου, που είναι ένας εξ΄αυτών ,έριξε βόμβα …μεγατόνων , με αποδέκτη τον « Παντοκράτορα» υπουργό Εσωτερικών ,Τάκη Θεοδωρικάκο και την ηγεσία της ΚΕΔΕ.
« Θα βγει προκήρυξη που θα είναι « κλειστή» γιατί θα είναι προσυμφωνημένη» κατήγγειλε , επισημαίνοντας τη διαχρονική του στάση απέναντι σε τέτοιες « πρακτικές».