Ζητούμενο η αξιοκρατία στο Δήμο Νικαίας;


Βαρύτατες ήταν οι καταγγελίες της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και το Ρέντη» και του Δημοτικού Συμβούλου της , Ευάγγελου Βότση , στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Η « Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και το Ρέντη» που είναι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης , κατήγγειλε ότι κάθε άλλο παρά προωθεί –ενισχύει την αξιοκρατία η Δημοτική Αρχή Ιωακειμίδη.
Συγκεκριμένα στηλίτευσε δριμύτατα την απόφαση της πλειοψηφίας να θεσπιστεί για το 30% των θέσεων ευθύνης του οργανογράμματος του Δήμου ( Διευθυντές , προιστάμενοι) να …μη λαμβάνονται υπόψη πτυχία και άλλα « τυπικά», όπως ειπώθηκε προσόντα , τα οποία ωστόσο είναι απαραίτητα σύμφωνα με τους νόμους και ισχύουν σ΄όλο το δημόσιο τομέα.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα , στο συγκεκριμένο Δήμο , ότι ακόμη και στην νευραλγικότατη Τεχνική Υπηρεσία του , καταγγέλλει η παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και το Ρέντη» , Διευθυντής είναι απόφοιτος ΤΕΙ ενώ υπάρχουν πολλοί άλλοι που είναι απόφοιτοι Πολυτεχνείου και έχουν επίσης πολλά χρόνια υπηρεσίας.
Μ΄αφορμή λοιπόν τη σχετική απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Νικαίας , στην πρόσφατη συνεδρίαση του και όσα ειπώθηκαν σ΄αυτήν , η παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και το Ρέντη», επικεφαλής της οποίας είναι ο Κανέλλος Τούντας , εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής :
« Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο θεμέλιος λίθος για το παραγόμενο έργο κάθε φορέα.
Το καθαρό πλαίσιο λειτουργίας των εργαζομένων, συμβάλλει στο βέλτιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόνο η «Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και το Ρέντη» καταψήφισε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου.
Δέσμευση μας είναι να προσεγγίζουμε τα θεσμικά ζητήματα από θέση αρχής, χωρίς δεσμεύσεις και διαπραγματεύσεις.
Αν η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι το ζητούμενο, δεν περιλαμβάνεται στα στεγανά που δημιουργεί ο Ο.Ε.Υ.
Εκείνο που αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του εργαζόμενου, δε μπορεί να το αποστερήσει οποιαδήποτε πλειοψηφία ενός Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν έστω και ένας εργαζόμενος του Δήμου επιθυμεί να διεκδικήσει και να κριθεί, ώστε να καταλάβει θέση ευθύνης, με κριτήρια την εργασία του και τα προσόντα του, ποιος είναι εκείνος που θα ορθώσει τείχη περιχαράκωσης και αποκλεισμών.
Η εισηγητική έκθεση για τον Ο.Ε.Υ. χρησιμοποιεί αντιφατικά επιχειρήματα για να υποστηρίξει κατά βούληση τις επιλογές της δημοτικής αρχής.
Δε νοείται να τίθεται θέμα προβαδίσματος ή όχι υπό μορφή ΠΡΟΠΟ.
Δε νοείται να τίθενται διαφορετικά κριτήρια από Διεύθυνση σε Διεύθυνση κι από Τμήμα σε Τμήμα.
Δε νοείται ο Ο.Ε.Υ. να «φωτογραφίζει» επιλογές προσώπων.
Οι παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης επελαύνουν μέσω ενός Ο.Ε.Υ. του Δήμου κομμένου και … ραμμένου.
Η πρόθεση μας για ενέργειες κατά της νομιμότητας του Ο.Ε.Υ. είναι δεδομένη.
Υ.Γ. : Η δημιουργία προσωποπαγών θέσεων στον Ο.Ε.Υ. προϋποθέτει, όπως γνωρίζουν και οι πέτρες, ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις. Ο με κάθε επισημότητα ισχυρισμός, στην απόφαση του κ. Δήμαρχου, ότι δεν υφίστανται κενές θέσεις, αποτελεί κόλαφο για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διοικητικές πράξεις βασιζόμενες σε ασύστολα ψέματα!».